Mellomledere skal evaluere kompetansen til TV 2-ansatte - konkurrerer om de samme jobbene

Henrikke Helland er klubbleder i TV 2. Foto: Birgit Dannenberg

Mellomledere skal evaluere kompetansen til TV 2-ansatte - konkurrerer om de samme jobbene

Problematisk, mener redaksjonsklubben.

Ansatte frykter at en mellomleder, som ikke kommer til å ha lederstillingen etter omorganiseringen, kan gi medarbeidere dårligere evalueringer for å selv stille sterkere når de søker på de samme stillingene, ifølge Nettavisen.

Bakgrunn: De ansatte i TV 2 må svare riktig på nærmere 30 spørsmål for å beholde jobben

– Vi har sagt fra i møter om at prosessen skaper habilitetsspørsmål som blir vanskelig å forholde seg til, spesielt for journalister, hvor troverdighet er viktig, sier klubbleder Henrikke Helland.

TV 2-ledelsen ønsker ikke å kommentere kritikken.

– På generelt grunnlag vil jeg si at vi ikke kommenterer interne problemstillinger knyttet til verken kompetansekartleggingen eller andre prosesser i TV 2 i mediene, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand til avisen.

Mandag kveld opplyste Willandad om at det åpne tilbudet om sluttpakker gjenåpnes. Fristen for å søke denne gangen er 15. desember. 90 ansatte er overtallige og 70 årsverk skal kuttes før nyttår. Flere seniorreportere i TV 2 er rystet over nedbemanningsprosessen.

Annonser

Les også

Mener det er viktig med tillit blant folket om at pasientopplysninger blir behandlet konfidensielt, samtidig som særlig mediene må kunne granske helsetjenestene.

Video: Pressens representanter møter blant andre helseminister og helsedirektør for å drøfte det offentliges tilgang til helsejournaler. Se debatten i opptak her.

ARENDAL (Journalisten:) Dagens Næringslivs politiske redaktør er kanskje en av mediebransjens travleste under Arendalsuka.