Mellomledere skal evaluere kompetansen til TV 2-ansatte - konkurrerer om de samme jobbene

Henrikke Helland er klubbleder i TV 2. Foto: Birgit Dannenberg

Mellomledere skal evaluere kompetansen til TV 2-ansatte - konkurrerer om de samme jobbene

Problematisk, mener redaksjonsklubben.

Ansatte frykter at en mellomleder, som ikke kommer til å ha lederstillingen etter omorganiseringen, kan gi medarbeidere dårligere evalueringer for å selv stille sterkere når de søker på de samme stillingene, ifølge Nettavisen.

Bakgrunn: De ansatte i TV 2 må svare riktig på nærmere 30 spørsmål for å beholde jobben

– Vi har sagt fra i møter om at prosessen skaper habilitetsspørsmål som blir vanskelig å forholde seg til, spesielt for journalister, hvor troverdighet er viktig, sier klubbleder Henrikke Helland.

TV 2-ledelsen ønsker ikke å kommentere kritikken.

– På generelt grunnlag vil jeg si at vi ikke kommenterer interne problemstillinger knyttet til verken kompetansekartleggingen eller andre prosesser i TV 2 i mediene, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand til avisen.

Mandag kveld opplyste Willandad om at det åpne tilbudet om sluttpakker gjenåpnes. Fristen for å søke denne gangen er 15. desember. 90 ansatte er overtallige og 70 årsverk skal kuttes før nyttår. Flere seniorreportere i TV 2 er rystet over nedbemanningsprosessen.

Annonser

Ledige stillinger:

Søknadsfrist
24.02.2017
Søknadsfrist
26.02.2017
Søknadsfrist
27.02.2017

Les også

Fremskrittspartiets Mazyar Keshvari beskylder norske medier for falske nyheter.

– Nå har jentene i klassen rådført seg med kjærester og venner for å finne ut om de burde fikse på underlivet sitt. Ikke bra jobba, NRK, skriver en av klagerne.

– Det er plass til flere aktører i Trondheim, sier «konkurrenten» Trondheim24.