Stopp pressa! Washington Post ansetter 60 journalister

Med økt leserskare og økt lønnsomhet gjør den amerikanske storavisen noe ganske så uvanlig i disse dager. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mest vanlig er det å se overskrifter som har en variasjon av nedbemanning i seg. For de som har fulgt mediebransjen gjennom de siste årene har det vært langt mellom titlene som forteller om oppbemanning. Lønnsomhet, joda, men ikke at redaksjonene skal bli større. I den amerikanske hovedstaden brytes denne trenden.

Amazon-eier Jeff Bezo kjøpte den familie-eide avisen Washington Post for tre år siden. Siden da har bemanningen blitt redusert ytterligere, organisasjonen trimmet og avisen blitt USAs fjerde riksdekkende avis. Nå viser det seg at 2016, et år som av mange betegnes som et annus horribilis, har vært et godt år for den tradisjonsrike avisen.

Nettstedet Poynter skriver at Washington Post begynner det nye året med å ansette nye journalister. Og det er heller ikke få, ifølge et internt notat er det snakk om 60 nye journalister.

– Vi har sett på hva vi lykkes med i 2016 og har gjort investeringer på dette området, skriver publisher Fred Ryan i  et internt memo. Han ønsker ikke gi nøyaktige antall siden prosjektet fortsatt utarbeides internt. Han forteller likevel at det vil bli gjort investeringer på mobil. 

Poynter har publisert hele notatet fra Ryan.

Post vil ifølge Politico ha mer enn 750 ansatte i redaksjonen. Det er omtrent halvparten av Murdoch-eide Wall Street Journal.

Powered by Labrador CMS