Distrikt og Dagsrevyen opp i Kringkastings­rådet

Sven Egil Omdal. Arkivfoto: Bjørn Åge Mossin

Distrikt og Dagsrevyen opp i Kringkastings­rådet

Sven Egil Omdal er invitert til Kringkastingsrådet for å innlede om  distriktsnyheter og deres plass i Dagsrevyen.

Det blir et av hovedtemaene på årets første møte i K-rådet 20. januar. Omdal har fått en halvtime til å innlede om NRKs hovednyhetssending før NRKs distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen og nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord svarer.

I en kronikk fra oktober i fjor karakteriserte Omdal Dagsrevyen som en katalog av tristesser fra Distrikts-Norge og gjentok kallenavnet Drapsrevyen om  nyhetssendingen.

På møtet skal også 192 klager som Kringkastingsrådet, som ledes av Per-Edgar Kokkvold, behandles. Dekningen av presidentvalget i USA utgjør den største klagebunken om ett bestemt tema.

Ellers spenner klagene om et bredt spekter, blant annet nettopp om for mye vold og krim i Dagsrevyen.

Også Drevland-saken står på dagsorden for Kringkastingsrådet. Advokat John Christian Elden kommer for å utfordre Bergens Tidendes nyhetsredaktør Jan Stian Vold om dekningen av etterforskningen og henleggelsen av korrupsjonssaken mot tidligere Bergens-ordfører Trude Drevland.

Annonser

Les også

– En må kunne forvente at TV 2 løser noe av overtalligheten på denne måten, sier Økland om sitt eget initiativ til å slutte i mediehuset.

BILDET:

Sammen med avgangsklassen ved Fotojournalistutdanningen har Evelyn Pecori lagd reportasje fra Kina. Bildene stilles ut på fotofestivalen DOK17.

Fem ansatte i TV 2 som har mottatt oppsigelse i den omfattende nedbemanningsprosessen, tar ut stevning mot arbeidsgiveren.