Distrikt og Dagsrevyen opp i Kringkastings­rådet

Sven Egil Omdal. Arkivfoto: Bjørn Åge Mossin

Distrikt og Dagsrevyen opp i Kringkastings­rådet

Sven Egil Omdal er invitert til Kringkastingsrådet for å innlede om  distriktsnyheter og deres plass i Dagsrevyen.

Det blir et av hovedtemaene på årets første møte i K-rådet 20. januar. Omdal har fått en halvtime til å innlede om NRKs hovednyhetssending før NRKs distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen og nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord svarer.

I en kronikk fra oktober i fjor karakteriserte Omdal Dagsrevyen som en katalog av tristesser fra Distrikts-Norge og gjentok kallenavnet Drapsrevyen om  nyhetssendingen.

På møtet skal også 192 klager som Kringkastingsrådet, som ledes av Per-Edgar Kokkvold, behandles. Dekningen av presidentvalget i USA utgjør den største klagebunken om ett bestemt tema.

Ellers spenner klagene om et bredt spekter, blant annet nettopp om for mye vold og krim i Dagsrevyen.

Også Drevland-saken står på dagsorden for Kringkastingsrådet. Advokat John Christian Elden kommer for å utfordre Bergens Tidendes nyhetsredaktør Jan Stian Vold om dekningen av etterforskningen og henleggelsen av korrupsjonssaken mot tidligere Bergens-ordfører Trude Drevland.

Annonser

Les også

Fremskrittspartiets Mazyar Keshvari beskylder norske medier for falske nyheter.

– Nå har jentene i klassen rådført seg med kjærester og venner for å finne ut om de burde fikse på underlivet sitt. Ikke bra jobba, NRK, skriver en av klagerne.

– Det er plass til flere aktører i Trondheim, sier «konkurrenten» Trondheim24.