Distrikt og Dagsrevyen opp i Kringkastings­rådet

Sven Egil Omdal. Arkivfoto: Bjørn Åge Mossin

Distrikt og Dagsrevyen opp i Kringkastings­rådet

Sven Egil Omdal er invitert til Kringkastingsrådet for å innlede om  distriktsnyheter og deres plass i Dagsrevyen.

Det blir et av hovedtemaene på årets første møte i K-rådet 20. januar. Omdal har fått en halvtime til å innlede om NRKs hovednyhetssending før NRKs distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen og nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord svarer.

I en kronikk fra oktober i fjor karakteriserte Omdal Dagsrevyen som en katalog av tristesser fra Distrikts-Norge og gjentok kallenavnet Drapsrevyen om  nyhetssendingen.

På møtet skal også 192 klager som Kringkastingsrådet, som ledes av Per-Edgar Kokkvold, behandles. Dekningen av presidentvalget i USA utgjør den største klagebunken om ett bestemt tema.

Ellers spenner klagene om et bredt spekter, blant annet nettopp om for mye vold og krim i Dagsrevyen.

Også Drevland-saken står på dagsorden for Kringkastingsrådet. Advokat John Christian Elden kommer for å utfordre Bergens Tidendes nyhetsredaktør Jan Stian Vold om dekningen av etterforskningen og henleggelsen av korrupsjonssaken mot tidligere Bergens-ordfører Trude Drevland.

Annonser

Les også

FREDRIKSTAD/BERLIN/OSLO (Journalisten:) Mens topp-politikere som Angela Merkel og Donald Trump holder mer distanse.

Morgenrutinen

Faktisk-journalisten bruker sosiale medier aktivt for å finne sakene hun vil undersøke.

17 tyrkiske journalister måtte mandag møte i retten i Istanbul, tiltalt for terrorstøtte. Blir de funnet skyldige kan det gi opptil 43 års fengsel.