NRK slukker FM-båndet i fire nye fylker

Illustrasjonsfoto.

NRK slukker FM-båndet i fire nye fylker

Onsdag slukker NRK FM-signalene i Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland og Agder-fylkene. 

De riksdekkende kommersielle kanalene og enkelte lokalradioer følger etter og slukker nettet i de samme fylkene 15. september 2017, opplyser Medietilsynet.

Fredag 16. mai forlot de riksdekkende kanalene NRK, P4 og enkelte lokalradioer FM i Buskerud, Telemark, Hedmark og Oppland. Slukkingen av FM-båndet skjer fram til og med 13. desember. I neste runde som er 20. september, skal NRK slukke sine FM-signaler i Oslo, Østfold, Vestfold og Akershus. Radio Norge, P4 og enkelte lokalradioer slukker nettet i de samme fylkene 8. desember.

I siste runde er det Troms, Finnmark og Svalbard som står for tur, der både NRK, P4 og enkelte lokalradioer slukker FM-signalene på samme dag den 13. desember.

Mange lokalradioer forblir imidlertid på FM-nettet. I alt 189 norske lokalradiostasjoner har fått forlenget FM-konsesjon med virkning fra 1. januar 2017 til og med 31. desember 2021.

Annonser

Ledige stillinger:

Søknadsfrist
Snarest
Søknadsfrist
25.08.2017
Søknadsfrist
25.08.2017

Les også

MEDIEDEBATT: Norge eksploderer i et pinlig sinne fordi en av idrettsheltene straffes som alle andre. Johaug er ikke et offer, hun er tatt i doping.

MEDIEDEBATT: – Vi må være ærlige. Klagestormen mot NRK handler i virkeligheten om å skape en front mot islam. Det bør mane til ettertanke for politikere som stadig kommer med dulgte advarsler om «press mot norske verdier».

Journalistlaget vil spare mer penger på ledelsens valg, men de ansatte påpeker at lokalene er for små.