Større overskudd i Budstikka

Salg av bygg styrker bunnlinjen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Medieselskapet som gir ut avisen Budstikka hadde et resultat på 16,8 millioner kroner. Det er ifølge meldingen en forbedring på 3,2 millioner kroner.

Ifølge den samme meldingen bidrar salg av eiendomsselskapet Budstikkagården med 4,8 millioner kroner.

Driftsoverskuddet er på 13,5 millioner kroner før restruktureringskostnader. Disse kostnadene er det satt av 12 millioner kroner til å dekke. Det er kostnadsprogram som bidrar til å opprettholde driftsoverskuddet etter fall i driftsinntektene.

Opprør

Budstikka Media skal redusere bemanningen med 28 prosent og i alt 30 årsverk vil bli kuttet i perioden 2012 til 2015.

– I lys av vår inntektsutvikling er vi fornøyd med den underliggende resultat – og kostnadsutviklingen i 2012, og gleder oss over et godt finansresultat. Samtidig er det nå fullt fokus på å utvikle våre inntekter kombinert med å gjennomføre nedbemanningsprosessen i selskapet, sier administrerende direktør Terje Tandberg i meldingen.

Det har den siste måneden vært aksjonæropprør i Budstikka hvor Amedia er selskapets største aksjonær. Flere aksjonærer ønsker at avisen skal ha enledermodell etter at sjefredaktør Andreas Gjølme gikk av. Dette ønsker ikke styreleder Kaare Frydeberg, samtidig som direktør Tandberg gjør det klart at han ikke ønsker å være redaktør.

Redaksjonsklubben karakteriserer aksjonærkravet som et kuppforsøk.  

 

Powered by Labrador CMS