To beilere sa ja, én nektet

Mandag ba Edda-tillitsvalgte om å få møte potensielle budgivere. Tirsdag fikk de møte to, mens en tredje avslo.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«I lang tid har vi vært utsatt for rykter og spekulasjoner om framtiden for våre arbeidsplasser. For oss er det viktig å få en avklaring», het det i en uttalelse som Edda Medias sentrale tillitsvalgtorgan, Arbeidsutvalget, sendte ut mandag. De tillitsvalgte tok deretter kontakt med både A-pressen, Berner Gruppen og den såkalte Pareto-gruppen, som de oppfatter er potensielle kjøpere av Edda Media. Formålet var å be om informasjon direkte fra beilerne.

Bekrefter møter

Hovedtillitsvalgt for de 1700 ansatte i Edda Media, Jan Erik Skau fra Fredriksstad Blad, bekrefter overfor Journalisten at Arbeidsutvalget tirsdag møtte representanter for meklerhuset Pareto og for Berner Gruppen. Skau er imidlertid ordholden når det gjelder nytteverdien av de to møtene.

– Vi har hatt møter med ledende representanter for Pareto og Berner. Vi stilte dem en del spørsmål, om hva de vil med Edda Media og hvilke konsekvenser det vil få for de ansatte. Vi ønsker foreløpig å være avventende med å formidle hva som konkret ble sagt.

– Men dere akter vel å informere medlemmene deres om utfallet av møtene?

– Ja, vi vil orientere de ansatte. Men det er litt tidlig ennå.

A-pressen avslo

Skau bekrefter samtidig at ledelsen i A-pressen har avslått de tillitsvalgtes ønske om et møte.

– Det er selvfølgelig synd, for det ville være interessant å høre A-pressens tanker om de spørsmålene vi har stilt.

– Hva begrunnet A-pressen avslaget med?

– De begrunnet det med at det kun er spekulasjoner at A-pressen vil legge inn bud på Edda Media, at det ikke er noen reell prosess. Det er for så vidt en plausibel forklaring, som vi respekterer. Vi får heller komme tilbake til saken når det eventuelt er en åpen prosess, sier Skau.

Han svarer benektende på spørsmål om Arbeidsutvalget har kontaktet flere potensielle budgivere.

– Positive møter

Tillitsvalgt for journalistene i Edda Media, Carine Johansen, er også skuffet over at A-pressen ikke ville møte dem.

– Men samtidig kan jeg forstå det, og har ingen sterke følelser rundt dette. Vi forventer at vi også får en dialog med A-pressen, hvis de kommer på banen som budgiver, sier hun.

Johansen strekker seg til å betegne møtene med Pareto og Berner som «veldig positive og konstruktive».

Sentrale krav

I mandagens uttalelse fra de Edda-tillitsvalgte heter det blant annet at en ny eier må forplikte seg til å videreføre Edda Medias publisistiske prinsipper, den enkelte mediebedrifts identitet og lokale tradisjon, og bygge på ytringsfrihet, pressefrihet, informasjonsfrihet og demokratiske grunnverdier.

» Vi krever at ingen av våre ansatte sies opp som konsekvens av et eventuelt eierskifte. Dersom det skjer en nedbemanning som følge av oppkjøp fra et annet selskap, må ansatte fra de to selskapene behandles likt», uttalte de tillitsvalgte videre.

Powered by Labrador CMS