Ságat blir dagsavis

Ságat blir dagsavis

Sameavisen utvider antall utgivelsesdager.

Avisa har så langt kommet ut fire dager i uken. Fra og med i dag får leserne også avisen på onsdager, skriver avisen i en pressemelding.

– Dette er en viktig milepæl i samisk pressehistorie. Det er et stort fremskritt for Ságat, sier styreleder Einar R. Johansen.

Det er 52 år siden Ságat så dagens lys og det siste året har avisen utvidet redaksjonen og etablert lokalkontor i Tana, Karasjok, Kautokeino, Nordre Troms, Evenes, Sørsameland og Sør-Norge.

– Ságat skal være best på nyhetsformidling, og vi skal gjenspeile og sette dagsorden for hele det samiske samfunnet. Vi vil ha et spesielt kritisk redaksjonelt blikk på Sametinget og andre makthavere. Målet er at Ságat skal bli en avis man ikke klarer seg uten, dersom man bor i Sápmi, eller har interesse for samiske spørsmål, sier sjefredaktør Geir Wulff.

Annonser

Ledige stillinger:

Søknadsfrist
Snarest
Søknadsfrist
25.08.2017
Søknadsfrist
25.08.2017

Les også

MEDIEDEBATT: Norge eksploderer i et pinlig sinne fordi en av idrettsheltene straffes som alle andre. Johaug er ikke et offer, hun er tatt i doping.

MEDIEDEBATT: – Vi må være ærlige. Klagestormen mot NRK handler i virkeligheten om å skape en front mot islam. Det bør mane til ettertanke for politikere som stadig kommer med dulgte advarsler om «press mot norske verdier».

Journalistlaget vil spare mer penger på ledelsens valg, men de ansatte påpeker at lokalene er for små.