Illustrasjonsfoto: Birgit Dannenberg

Osloby legges ned

Papirutgaven ikke lenger liv laga.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De ansatte i Aftenposten fikk i dag beskjed om at gratisavisa Osloby forsvinner fra nyttår. Vedtaket ble fattet på styremøte i Aftenposten sist torsdag.

Avisa blir trykt i et opplag på 284.000 ved Aftenpostens eget trykkeri og distribuert med bud. Samdistribusjonen med DittOslo røk da den ble solgt og besluttet avviklet på papir i sommer. Sammen med fall i annonsesalget, tok det livet av Osloby.

Redaksjonen på ca. 20 personer leverer innhold til Aftenpostens morgenutgave, nettavisa osloby.no og papirutgaven. Rundt to stillinger går med til ombrekking. Etter det Journalisten forstår er det ikke avklart om avviklingen fører til en separat nedbemanning i Osloby. 

Klubbleder Frank Lynum i Aftenpostens redaksjonsklubb opplyser at det foreløpig ikke ar avklart hvordan nedbemanningsprosessen blir. Han understreker samtidig at medarbeiderne der er ansatt i Aftenposten og dermed har samme stillingsvern som andre ansatte i bedriften.

Drøftinger med redaksjonsklubben er allerede i gang tirsdag. 

Kilder i Afteposten sier at papirutgaven ikke lenger var liv laga og at de ansatte innser de økonomiske utfordringene.

(Journalisten skrev i en tidligere versjon at det ikke er avklart om Oslobys ansatte vil ha samme stillingsvern som sine øvrige kolleger i Aftenposten. Juridisk gjelder selvsagt vernet mot usaklig oppsigelse nedfelt i arbeidsmiljølov og andre bestemmelser for dem som for bedriftens øvrige ansatte. Formuleringen var ment å belyse at det ikke er avklart om Osloby eventuelt vil nedbemannes for seg, eller om ansiennitet og andre bestemmelser vil regnes innenfor Aftenposten som helhet.) 

Powered by Labrador CMS