Kulturredaktør Geir Ramnefjell. Foto: Lars Eivind bones

Etter tjue år legger Dagbladet ned kommentar=feltene. Nå skal det samarbeides tettere med Facebook

Dagbladet vil om kort tid legge ned alle kommentarfeltene på sin egen nettside. I stedet skal debatten flyttes til sosiale medier.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Avisen melder torsdag at den har mål om å nå enda flere lesere ved å flytte kommentarfeltet over til sosiale medier i sin helhet. I det ligger også et tettere samarbeid med Facebook, opplyser ansvarlig redaktør John Arne Markussen.

– At vi stenger kommentarfeltene må sees i sammenheng med veksten i sosiale medier. Vi har over lengre tid registrert avtakende interesse for debatt i kommentarfeltene, når vi ser bort fra noen få, men veldig aktive gjengangere, sier han til avisen.

I løpet av omtrent to måneder skal kommentarfeltene på Dagbladet stenges for godt. Avisens politiske redaktør Geir Ramnefjell sier trekket passer brukerne godt.

– Vi flytter nå ressursene. Oppfølging av våre kontoer i sosiale medier er blitt viktigere å prioritere enn kommentarfeltene. Aktiviteten der er etter hvert blitt ganske liten sammenlignet med den vi ser i sosiale medier, sier Ramnefjell.

Powered by Labrador CMS