Katinka Hustad har tidligere hatt praksis i Politiken. Foto: Daniel Hjort

Katinka Hustads «Mei» fikk multimediaheder i World Press Photo

Studentprosjektet tok tredjeplass i kategori for beste kortfilm.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I mars tok fotografen andreplassen i videoreportasjekategorien under Årets bilde med videoreportasjen om 13 år gamle Mei Shi Long i fjell-landsbyen Hangsha i Kina. Mer enn 60 millioner kinesiske barn, nesten hvert femte, lever adskilte fra sine foreldre.

Poetisk fremstilling

Mei drømmer om å bli sangerinne og ser foreldrene sine én gang i året. Mens de arbeider i tekstil- og elektronikkfabrikker ved kysten, jobber Mei hardt på skolen fra seks om morgenen til elleve om kvelden. Hun jobber for å få den muligheten hennes foreldre aldri fikk – en utdanning.

«En vakker og stemningsfull historie om Mei fra Kina, som gir oss et inspirerende innblikk i en ellers lukket verden på en kinesisk kost- skole. Meis egne skildringer er sterke, men denne filmen bæres av bildene. Enkle komposisjoner, nære som et fotografi. En poetisk framstilling av en hverdag så ukjent for oss, fengslende fortalt gjennom en jente, hennes omgivelser, hennes ord og sang,» skrev juryen under Årets bilde.

Filmen om Mei ble laget som Hustads studentprosjekt ved fotolinjen på Høgskolen i Oslo og Akershus.

I helgen fikk hun altså tredjeplassen i kategorien kortfilm under World Press Photos multimediekåring. Det var «Fatima’s Drawings» av Magnus Wennman og Jenny Svenberg Bunnel fra Aftonbladet som vant kategorien foran «Raising Zay» av Meg Vogel fra The Cincinnati Enquirer og Katinka Hustad.

Les også: Nyter drømmepraksis

Powered by Labrador CMS