I sin nye bok sparker pensjonert general Robert Mood (bildet) mot norske ledere og politikere. Det har fått Kjetil B. Alstadheim i DN til å reagere. Foto: Torbjørn Kjosvold/Forsvaret
I sin nye bok sparker pensjonert general Robert Mood (bildet) mot norske ledere og politikere. Det har fått Kjetil B. Alstadheim i DN til å reagere. Foto: Torbjørn Kjosvold/Forsvaret

Robert Mood mener Kjetil B. Alstadheims kommentar forsøker å hogge hodet av ham

Redaktøren kritiserer den pensjonerte generalens bok. 

Published   Updated

– Det er en vinkling som blant annet hevder at man på en måte ikke har rett til å være en offentlig stemme fordi man har en viss bakgrunn. Det er like dumt som å si at journalister og kommentatorer ikke kan mene noe som helst bortsett fra journalistfaget, sier Robert Mood til Dagbladet.

Reaksjonen hans kommer etter at politisk redaktør Kjetil B. Alstadheim i Dagens Næringsliv lørdag skrev en kommentarartikkel i kjølvannet av den pensjonerte generalens bok «Ansvar».

«Hvis du kjenner noen som mener politikere er håpløse folk som bare lyver, og som lengter etter den sterke mann, er denne boken midt i blinken som julegave. For andre bør den være et kaldt grøss nedover ryggen», skriver Alstadheim i sin omtale.

– Når Alstadheim uttrykker dette som at generalen skal ta kommando for hvordan å lede her i landet, bommer han ganske grovt. Det virker ikke som han har lest boka perm til perm, men søkt opp enkelte ord, tatt det og laget sin egen historie. Anbefalingen fra meg er veldig klar: Han burde sette seg ned og lese boka, så kan vi ta en debatt etterpå, sier Mood til Dagbladet.