Trond Giske diskuterte med presseforbundets generalsekretær Elin Floberghagen under PFU-møte i høst. Til uka deltar han i debatt om behandlingen.

Trond Giske og Document-redaktør deltar på PFU-oppsummering

Gjennomgår fjoråret med en rekke gjester i digitalt arrangement.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Når Norsk Presseforbund og Pressens Faglige Utvalg (PFU) inviterer til åpen, digital oppsummering av fjoråret, er det med blant andre Document-redaktør Hans Rustad og Ap-politiker Trond Giske som deltakere.

Den ene er redaktør for fjorårets mest felte medium, noe Journalisten kunne slå fast allerede før årets siste møte i desember. Document ble behandlet syv ganger i PFU, med syv fellelser for brudd på god presseskikk som resultat.

Den andre prøvde seg i fjor som PFU-klager for første gang, og reagerte sterkt overfor Journalisten, som var til stede da PFU i fjor høst frifant avisene han hadde klaget inn, etter såkalt samlet vurdering.

Rustad stiller til diskusjon om Document-fellelsene, mens Giske skal debattere om PFU flyttet grenser i praktiseringen av Vær varsom-plakatens punkt 3.2 med behandlingen av klagen hans. Punktet handler om pressens ansvar for kildekritikk og å kontrollere om opplysninger er korrekte.

Giske møter tidligere Stavanger Aftenblad-sjef og PFU-vara Lars Helle, professor Svein Brurås, PFU-leder Anne Weider Aasen og tidligere VG-sjef Bernt Olufsen til debatt ledet av NRKs Ingerid Stenvold.

Også de besværlige kommentarfeltene blir tema under årsoppsummeringen, med gjester som journalistikkforsker Karoline Andrea Ihlebæk, Fredriksstad Blad-sjef René Svendsen, Dagbladet-sjef Alexandra Beverfjord og etikkredaktør Per Arne Kalbakk i NRK.

Arrangementet kan blant annet strømmes via Facebook Live, tirsdag 11. januar fra klokken 09.

Powered by Labrador CMS