«Vi forstår at den kan ha medvirket til å gjøre det vanskeligere for overlevende å ytre seg», skriver DN om en leder fra høsten 2011.
«Vi forstår at den kan ha medvirket til å gjøre det vanskeligere for overlevende å ytre seg», skriver DN om en leder fra høsten 2011.

DN beklager formulering i ti år gammel 22. juli-leder

Ser ikke bra ut i ettertid, konkluderer avisen på lederplass.

Publisert Sist oppdatert

«De som ble direkte rammet av terroren skal selvsagt ha full rett til å ytre seg om det som skjedde, uten at de skal pålegges noe spesielt ansvar. Når det ikke ble slik, bør alle som kan ha medvirket til det gå i seg selv. Også vi i DN», skriver Dagens Næringsliv i en leder publisert tirsdag ettermiddag.

Lederen innleder med:

«Den siste tiden har mange overlevende fra terrorangrepet mot AUF på Utøya fortalt om sine erfaringer fra ukene og månedene etter 22. juli. Flere av dem opplevde at de ikke fikk rom eller anledning til å komme med sine opplevelser eller meninger om det som skjedde.»

I dagens tekst trekker DN fram en setning fra en leder publisert høsten 2011, hvor avisen skriver: «(...) så lenge ofrene ytrer seg i det offentlige rom, har de også et ansvar.»

Denne setningen ser ikke bra ut i ettertid, konkluderer avisen:

«Vi forstår at den kan ha medvirket til å gjøre det vanskeligere for overlevende å ytre seg. Det var aldri vår intensjon, men når det ble resultatet så vil vi i dag si at vi beklager at det ble slik.»

DNs beklagelse ble først omtalt av Medier24.

Powered by Labrador CMS