Egyptiske myndigheter har ikke gitt noen forklaring på verken pågripelsen eller utvisningen av David D. Kirkpatrick, som tidligere har vært korrespondent i Kairo. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB scanpix

New York Times-korrespondent holdt i forvaring i sju timer før han ble kastet ut av landet

Pågrepet da han landet i Egypt

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Egyptiske myndigheter pågrep og nektet den amerikanske korrespondenten David D. Kirkpatrick adgang til landet da han mandag ankom Kairo.

Ifølge New York Times ble Kirkpatrick holdt i forvaring i sju timer uten tilgang til mat og vann, i tillegg til at telefonen hans ble konfiskert. Han ble deretter sendt med fly tilbake til London, hvor han er stasjonert.

Egyptiske myndigheter har ikke gitt noen forklaring på verken pågripelsen eller utvisningen av Kirkpatrick, som tidligere har vært korrespondent i Kairo.

Til den amerikanske avisen opplyser Sam Werberg, som er talsmann for USAs ambassade i Kairo, at de har uttrykt bekymring rundt den uforklarlige utvisningen av korrespondenten.

Pressefriheten i Egypt har fått stadig trangere kår etter at landets tidligere hærsjef Abdel-Fattah al-Sisi grep makten i 2013. Siden den gang har en rekke egyptiske journalister blitt arrestert, og med jevne mellomrom blir utenlandske journalister arrestert og kastet ut av landet.

Pågripelsen og utvisningen av journalisten er ifølge New York Times en eskalering av offensiven egyptiske myndigheter fører mot pressen og ytringsfriheten.

Powered by Labrador CMS