Afghanere ber for Malalai Maiwand under gravferden hennes samme dag som hun ble skutt og drept på vei til jobben. Fredag ble nok en afghansk journalist drept, den fjerde på få uker.

Enda en journalist drept i Afghanistan

Fire er drept på få uker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nyhetsankeret Fardin Amini er drept i Afghanistan, dagen etter at en ung kvinnelig journalist ble skutt og drept på vei til jobben.

Politiet i Kabul bekrefter overfor Tolo News at Amini er drept, men detaljene rundt drapet er ukjent.

Kollegaene hans i den afghanske nyhetskanalen Ariana News sier at han ble drept fredag, men de har heller ingen opplysninger om hvordan det skjedde.

Torsdag ble en ung afghansk TV- og radiojournalist, Malalai Maiwand, skutt og drept av ukjente gjerningsmenn mens hun var på vei til jobben i Jalalabad øst i landet. Også sjåføren hennes ble drept.

FN-fordømmelse

To mistenkte personer ble torsdag kveld pågrepet for drapet. En talsmann for innenriksdepartementet hevder at begge har tilstått.

Drapet er blitt fordømt både i Afghanistan og av en rekke andre land og organisasjoner, deriblant FNs generalsekretær António Guterres.

To andre journalister er de siste ukene drept i to bombeangrep, det ene i Kabul, det andre i Helmand-provinsen sør i landet.

Offiserer likvidert

I løpet av ti dager er åtte personer blitt drept i målrettede angrep i Afghanistans hovedstad Kabul, skriver Tolo News. Onsdag ble både en offiser i hæren og en pensjonert oberst skutt og drept av ukjente gjerningsmann på åpen gate.

– Situasjonen er kritisk, fattige folk blir drept hver eneste dag, sier Rahmatullah Hamza, som bor i nabolaget der en av dem ble drept, til Tolo News.

En annen innbygger sier at situasjonen blir verre for hver dag som går.

– De dreper folk foran politistasjonen, sier Mohammad Aqa.

En oversikt fra innenriksdepartementet viser at 22 offiserer er drept i målrettede angrep i Afghanistan den siste måneden.

Powered by Labrador CMS