Mange kvinnelige journalister i Afghanistan frykter for egen sikkerhet etter at den islamistiske geriljabevegelsen tok kontroll over Kabul.

Kvinnelig nyhetsanker tilbake på afghansk TV

Har gjenopptatt nyhetssendingene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den afghanske TV-kanalen Tolo har gjenopptatt nyhetssendinger med kvinnelige programledere. En av dem intervjuet tirsdag en Taliban-representant i studio.

Nyhetssjef Miraqa Iqbal har lagt ut et bilde på Twitter som viser et av Tolos kvinnelige nyhetsankre tilbake på skjermen, to dager etter at Taliban inntok den afghanske hovedstaden.

Mens kvinner i hijab holdt en kort demonstrasjon i Kabul der de ba Taliban ikke fjerne kvinner fra offentligheten, ble en representant for den islamistiske bevegelsen intervjuet i Tolos TV-studio – av en kvinne.

Dagen før dukket Taliban-folk opp i Tolos lokaler der de sjekket våpnene til sikkerhetsvaktene og samlet inn våpen som var delt ut av den nå avsatte regjeringen. Deretter skal det ha blitt enighet om at Taliban skal sørge for sikkerheten ved TV-stasjonens kontorer.

Mange kvinnelige journalister i Afghanistan frykter for egen sikkerhet etter at Taliban tok kontroll over hovedstaden og i praksis styrer landet.

Powered by Labrador CMS