Mediefolk:

I dag leder han Aftenpostens utenriksavdeling, men til høsten skal John Hultgren igjen bli utenrikskorrespondent. Denne gang med Istanbul som base.
I dag leder han Aftenpostens utenriksavdeling, men til høsten skal John Hultgren igjen bli utenrikskorrespondent. Denne gang med Istanbul som base.

John Hultgren blir Aftenpostens nye Midtøsten-korrespondent

Flytter til Istanbul.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

John Hultgren (52) er ansatt som Aftenpostens nye korrespondent i Midtøsten, skriver Aftenposten i en pressemelding.

Han tar over for Tor Arne Andreassen på avisens kontor i Istanbul.

– John har solide kunnskaper om området og store ambisjoner om å forklare Aftenpostens lesere sammenhenger og bakgrunn for det som skjer i regionen, sier nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen ifølge pressemeldingen.

Hun beskriver Hultgren som en av Aftenpostens mest erfarne utenriksjournalister, med bakgrunn som korrespondent for avisen både i Midtøsten og i USA. I dag leder han avisens utenriksavdeling.

– Han vil føye seg inn i rekken av Aftenpostens svært gode Midtøsten-korrespondenter. Bare det siste året har vårt team i Midtøsten levert avslørende saker som har fått store konsekvenser i norsk politikk, sier Strøm-Gundersen.

Hun viser i pressemeldingen blant annet til avsløringen om de fem foreldreløse norske barna i Al Hol-leiren og oppsporingen av de to søstrene fra Åsne Seierstads dokumentarbok.

– Jeg gleder meg veldig til å jobbe i Midtøsten igjen. Det er en fantastisk spennende jobb. Det som skjer i den regionen, påvirker ofte hele verden, sier Hultgren ifølge pressemeldingen.

Hultgren begynner i sin nye stilling 1. august, og han vil i likhet med sin forgjenger jobbe tett med Aftenposten-journalist Afshin Ismaeli, som kjenner Midtøsten svært godt.

Powered by Labrador CMS