Sarah Sørheim er ansatt som nyhetsredaktør i NTB. Hun kommer fra jobben som kulturredaktør i Aftenposten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Sarah Sørheim er ansatt som nyhetsredaktør i NTB. Hun kommer fra jobben som kulturredaktør i Aftenposten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sarah Sørheim blir nyhetsredaktør i NTB

Slutter som kulturredaktør i Aftenposten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sarah Sørheim (39) slutter som kulturredaktør i Aftenposten og blir ny nyhetsredaktør i nyhetsbyrået NTB. – Jeg vil gå «all in» i nyhetsarbeidet, sier hun.

Før tiden i Aftenposten har Sørheim ledet Etter Børs-redaksjonen i Dagens Næringsliv og hun har vært kulturredaktør i Klassekampen.

Nå skifter hun beite til mer «harde nyheter».

– En av grunnene til at jeg takket ja til jobben, er at jeg er et nyhetsmenneske i sjel og sinn. Det er kanskje ikke så lett å se på CV-en min, men det vet alle som kjenner meg. Uansett hvilken rolle jeg har hatt i avis, så har jeg hatt mye å gjøre med nyhetsredaksjonen, sier Sørheim, og legger til:

– Jeg kjente at det er på tide å gå all inn i det sentrale nyhetsarbeidet, det er det som er hjertet i journalistikken.

Podkast-stjerne

Sammen med Lars Glomnes og Trine Eilertsen har Sarah Sørheim siden 2015 stått bak Aftenpostens podkast-suksess Aftenpodden. Det har også bidratt til at hun har fått jobben.

– Gjennom snart fire års arbeid med Aftenpodden har Sarah Sørheim vist seg som en skarp observatør og en viktig stemme i analysen av norske samfunnsforhold, sier sjefredaktør Mads Yngve Storvik i NTB.

Han omtaler ansettelsen som en «strålende signering» for nyhetsbyrået.

– Sarah er en svært dyktig og markant leder som har mye å tilføre NTB. I tillegg er hun en likandes person, og det er ingen ulempe, sier Storvik.

Vil bevare troverdigheten

Sørheim selv sier at hun kan ta med seg erfaringer fra redaksjoner som har måttet gjøre store endringer, samtidig som de har jobbet med å bevare kvalitetsjournalistikken.

– Det høres kanskje ut som en klisjé, men jeg har lyst til å være med å forme «framtidens NTB», som selvfølgelig må bygges på den utrolige viktige og sentrale posisjonen byrået har i dag. Det blir kjempespennende å utvikle det videre, sier hun.

Den nye redaktøren trekker fram troverdigheten som spesielt viktig for byrået.

– NTB har utrolig høy troverdighet. Det er en helt unik posisjon, og det er helt avgjørende at vi bevarer den og videreutvikler den. Man kan stole på NTB.

Powered by Labrador CMS