Mediefolk:

Alf Ole Ask skal tilbake til Brussel. Denne gangen som korrespondent for Energi og Klima.

Alf Ole Ask slutter i Aftenposten, blir klima-korrespondent i Brussel

Går til nettavisen Energi og Klima.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Alf Ole Ask (62) slutter i Aftenposten etter drøyt 20 år for å bli nettavisen Energi og Klimas Brussel-korrespondent, skriver Energi og Klima.

– Alf Ole Ask representerer en sum av erfaring og kompetanse som er midt i blinken for oss, sier ansvarlig redaktør Anders Bjartnes til egen avis.

Ask har blant annet vært Aftenposten-korrespondent i Brussel og New York. De siste årene har han vært journalist i Aftenpostens politiske avdeling, hvor han har arbeidet mye med klima- og energispørsmål. Tidligere har Ask jobbet for Dagens Næringsliv, Dagbladet, Arbeiderbladet og Fremtiden. I perioden i DN var han også Brussel-korrespondent - i tillegg til en runde som avisens medarbeider i Stockholm.

– Dette er en svært interessant utfordring – et arbeid jeg virkelig har lyst til å ta fatt på. Det er utrolig spennende at Energi og Klima satser i perioden vi nå er inne i, og at man vil rette søkelys mot EU som politisk beslutningssystem. I Brussel fattes det daglig avgjørelser som påvirke livet til mer enn 450 millioner mennesker, inklusive 5 millioner nordmenn, sier Ask til sin nye arbeidsgiver.

EU-stoffet som publiseres av Energi og Klima vil etter avtale bli gjort tilgjengelig for andre redaktørstyrte norske medier, opplyser nettstedet.

Powered by Labrador CMS