Mediefolk:

Alf Ole Ask skal tilbake til Brussel. Denne gangen som korrespondent for Energi og Klima.
Alf Ole Ask skal tilbake til Brussel. Denne gangen som korrespondent for Energi og Klima.

Alf Ole Ask slutter i Aftenposten, blir klima-korrespondent i Brussel

Går til nettavisen Energi og Klima.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Alf Ole Ask (62) slutter i Aftenposten etter drøyt 20 år for å bli nettavisen Energi og Klimas Brussel-korrespondent, skriver Energi og Klima.

– Alf Ole Ask representerer en sum av erfaring og kompetanse som er midt i blinken for oss, sier ansvarlig redaktør Anders Bjartnes til egen avis.

Ask har blant annet vært Aftenposten-korrespondent i Brussel og New York. De siste årene har han vært journalist i Aftenpostens politiske avdeling, hvor han har arbeidet mye med klima- og energispørsmål. Tidligere har Ask jobbet for Dagens Næringsliv, Dagbladet, Arbeiderbladet og Fremtiden. I perioden i DN var han også Brussel-korrespondent - i tillegg til en runde som avisens medarbeider i Stockholm.

– Dette er en svært interessant utfordring – et arbeid jeg virkelig har lyst til å ta fatt på. Det er utrolig spennende at Energi og Klima satser i perioden vi nå er inne i, og at man vil rette søkelys mot EU som politisk beslutningssystem. I Brussel fattes det daglig avgjørelser som påvirke livet til mer enn 450 millioner mennesker, inklusive 5 millioner nordmenn, sier Ask til sin nye arbeidsgiver.

EU-stoffet som publiseres av Energi og Klima vil etter avtale bli gjort tilgjengelig for andre redaktørstyrte norske medier, opplyser nettstedet.

Powered by Labrador CMS