Arbeids- og inkluderingsdepartementet vil ikke gi Journalisten eller andre medier innsyn i epostutvekslingen mellom Hadia Tajik og Aftenposten.
Arbeids- og inkluderingsdepartementet vil ikke gi Journalisten eller andre medier innsyn i epostutvekslingen mellom Hadia Tajik og Aftenposten.

Nekter innsyn i Hadia Tajik-korrespondanse

Mener korrespondansen er av privat karakter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I et brev til Journalisten opplyser Arbeids- og inkluderingsdepartementet at det ikke vil bli gitt innsyn i all kommunikasjon mellom statsråd Hadia Tajik og Aftenposten de siste to månedene.

Journalisten kunne tidligere i dag fortelle at åtte har begjært innsyn i Aftenpostens kontakt med statsråden.

I brevet skriver departementet:

«Etter departementets syn er den aktuelle korrespondansen av privat karakter, i den forstand at den ikke gjelder Arbeids- og inkluderingsdepartementets ansvarsområde eller virksomhet.»

Videre heter det:

«Ettersom innsynskravet ikke gjelder 'saksdokument for organet', er det heller ikke omfattet av innsynsretten etter offentleglova. Det gis derfor ikke innsyn i den omsøkte korrespondansen.»

I et debattinnlegg i Aftenposten tidligere denne uken, omtalte Tajik korrespondansen på denne måten:

«Kanskje kunne e-postutvekslingen vår egne seg som novellesamling. I så fall tror jeg vi kunne kalt boken: 'Maktas språk. Et crescendo av misforståelser og fortvilelse.' Vi får sikkert være oppført som ansvarlige forfattere begge to, Aftenposten og jeg.»

Powered by Labrador CMS