Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik har mottatt flere innsynsbegjæringer om kontakten med Aftenposten.
Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik har mottatt flere innsynsbegjæringer om kontakten med Aftenposten.

Åtte har begjært innsyn i Aftenpostens kontakt med Hadia Tajik

Korrespondanse på mer enn 70 sider, ifølge Tajik.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ap-nestleder og statsråd Hadia Tajik har omtalt Aftenposten i krasse ordelag de siste dagene, og fastholder i et nylig innlegg at avisa bygger pendlerbolig-artikkelen sin på feil premisser.

Aftenposten-sjef Trine Eilertsen har svart med at Tajik og hennes apparat selv brakte sikkerhet på banen som bakgrunn for pendlerboligsøknad.

I dagene framover kan mer om Tajiks kontakt med Aftenposten bli kjent: Flere medier har sendt innsynsbegjæring om Ap-nestlederens korrespondanse med avisa, som Tajik selv fortalte i Aftenposten-innlegget sitt.

Torsdag ettermiddag opplyser Arbeids- og inkluderingsdepartementet til Journalisten at de har mottatt åtte innsynsbegjæringer om saken:

«Departementet har per nå mottatt totalt åtte innsynsbegjæringer om kontakt mellom Aftenposten og statsråden. Innsynsbegjæringene er sendt fra seks ulike medier/personer, og dette er VG, Dagbladet, NRK, Journalisten.no, Medier24 og Anne Marie Snekvik. Innsynsbegjæringene er under behandling, og vil bli besvart så fort som mulig.»

Korrespondansen er lite oppløftende lesning, ifølge Tajik, som skriver lakonisk i innlegget sitt:

«Kanskje kunne e-postutvekslingen vår egne seg som novellesamling. I så fall tror jeg vi kunne kalt boken: 'Maktas språk. Et crescendo av misforståelser og fortvilelse.' Vi får sikkert være oppført som ansvarlige forfattere begge to, Aftenposten og jeg.»

Statsråden legger til at korrespondansen utgjør over 70 A4-sider.

Powered by Labrador CMS