Hadia Tajik fra da hun tok over som arbeids- og inkluderingsminister.
Hadia Tajik fra da hun tok over som arbeids- og inkluderingsminister.

Full strid om premiss for Aftenposten-sak

Kunne egnet seg som novellesamling, mener Tajik selv.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Kanskje kunne e-postutvekslingen vår egne seg som novellesamling. I så fall tror jeg vi kunne kalt boken: 'Maktas språk. Et crescendo av misforståelser og fortvilelse'», skriver Hadia Tajik i et innlegg nylig publisert hos Aftenposten.

Ap-nestlederen og statsråden skriver om korrespondansen mellom seg selv og nettopp Aftenposten, i forkant av artikkelen om hennes pendlerboligsøknad i 2019.

Allerede før artikkelen ble publisert hadde Tajik kalt saken en presseskandale, og hun er fremdeles svært kritisk til avisas arbeid.

– Forklarte at premisset var feil

Tajik mener selv Aftenposten-artikkelen bygger på feil premisser, at de for eksempel selv har konstruert et premiss om at hun søkte og ble tildelt pendlerbolig på grunn av sikkerhet, og at hun lenge har forsøkt å avkrefte dette premisset i kontakten med avisa.

«I ukevis fikk jeg oppfølgingsspørsmål om å dokumentere at sikkerhetshensyn var årsaken til tildelingen. Igjen og igjen forklarte jeg at premisset var feil. Selv da saken til slutt ble publisert, var det der», skriver hun i innlegget.

I Aftenposten-artikkelen kommer det fram at det verken i søknaden eller tildelingen av pendlerbolig ble vist til sikkerhetshensyn.

– Sikkerhet var svaret vi fikk

Men det beskrives samtidig at når Aftenposten spør Tajik hvorfor hun hadde pendlerbolig i 2019, «trekker statsråden frem sikkerhetssituasjonen sin», og at hun i en e-post har skrevet at PST i lengre tid hadde anbefalt henne å flytte til pendlerleilighet av hensyn til hennes sikkerhet.

Sjefredaktør Trine Eilertsen utdyper onsdag, i et eget innlegg, at Tajik og apparatet rundt henne selv brakte sikkerhet på banen:

«På spørsmål om hvorfor hun hadde pendlerbolig, har Tajiks apparat fra første stund gjort det klart for oss at det blant annet lå sikkerhetsmessige årsaker bak behovet for en slik bolig. I den første telefonsamtalen med Tajiks rådgiver var sikkerhet svaret vi fikk da vi spurte om boligen», skriver Eilertsen, og legger til:

«Dette ble så fulgt opp i en e-post fra vår side, ettersom det var slik de foretrakk å kommunisere. Derfor ser det ut som om Aftenposten bragte det på banen først.»

Powered by Labrador CMS