Mediefolk:

Ina Rønneberg Swann, Peter Daatland og David Vekony blir en del av Aftenpostens podkast-team.
Ina Rønneberg Swann, Peter Daatland og David Vekony blir en del av Aftenpostens podkast-team.

Aftenposten styrker podkast-teamet med tre nye lydfolk

Henter Peter Daatland fra Filt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Aftenposten fortsetter sin satsing på lyd, og har nå styrket sin lydavdeling med tre nyansettelser.

Peter Daatland er ansatt som podkastprodusent for nye konsepter. Daatland kommer fra stillingen som redaksjonssjef i produksjonsselskapet Filt, og har jobbet med lyd i 10 år.

– Vi er kjempeglade for å få et fagmenneske som Peter med på vårt lag. Peter har mye erfaring med å ta podkaster fra idé til publisering, og kjenner alle deler av lydproduksjon godt. Han vil tilføre kompetanse og perspektiver som uten tvil vil gjøre oss bedre, sier Aftenpostens podkastsjef Karoline Fossland ifølge en pressemelding.

I tillegg styrker Aftenposten Forklart-laget med to nye episodeprodusenter: Ina Rønneberg Swann kommer fra samme jobb i NRKs Oppdatert, mens David Vekony har jobbet med podkast og radio for Aftenposten og NRK i flere år.

De nye produsentene går inn i vikariater i Forklart. Ett av vikariatene er en foreldrepermisjon. Det andre skal gi rom for nye produksjoner fra gjengen som nå står bak Forklart, blant annet barnepodkasten Forklart Junior, skriver Aftenposten i pressemeldingen.

– Både Ina og David har imponert oss med sin gode forståelse av hva god lyd er og hvordan den lages. Forklart-lytterne kan glede seg til enda bedre nyhetsfortellinger med disse to i redaksjonen, sier Fossland.

Powered by Labrador CMS