Mediefolk:

Roar Valderhaug forlater Kaptial og venter «hjem» til Aftenposten.
Roar Valderhaug forlater Kaptial og venter «hjem» til Aftenposten.

Roar Valderhaug er ansatt som journalist i Aftenposten/E24

Forlater Kapital.

Publisert Sist oppdatert

Roar Valderhaug (52) vender tilbake til Aftenposten, skriver Aftenposten i en pressemelding.

Valderhaug jobbet som økonomijournalist i Aftenposten i mange år frem til 2010, men har siden 2012 vært ansatt i Kapital. Nå skal han være en del av Schibsteds store E24-satsing, men som ansatt i Aftenposten.

– Roar er blant landets fremste nyhetsjegere innenfor næringslivsjournalistikken, og har en sjelden kombinasjon av teft, analytiske evner og evne til å formidle kompliserte temaer på en forståelig måte, sier Tone Tveøy Strøm-Gundersen, nyhetsredaktør i Aftenposten, ifølge pressemeldingen.

Valderhaug er autorisert finansanalytiker og har mastergrad i finans fra Norges handelshøyskole.

– Årene i Kapital har gitt meg mye erfaring i å grave og å jobbe langsiktig med større saker. Men nå jeg gleder meg skikkelig til igjen å kjenne på den raske nyhetspulsen i landets viktigste avis. Å kunne ta tak i de store sakene, og være best på dem, sier Valderhaug ifølge pressemelding.

52-åringen har tidligere skrevet bok om Kjell Inge Røkke sammen med Aftenpostens Steinar Dyrnes, og er journalisten som avslørte feilene på Telenor-sjef Sigve Brekkes CV.

– Det å få vende tilbake til Aftenposten, og være med på Schibsteds nye, store satsing på økonomijournalistikk, var en sjanse jeg ikke kunne la gå fra meg. Aftenposten satser på faktaorientert og analyserende journalistikk, noe som jeg føler passer meg veldig godt, sier Valderhaug.