Mediefolk:

Espen Egil Hansen inne på redaktørens møterom i Aftenposten. Nå forlater han Schibsted.
Espen Egil Hansen inne på redaktørens møterom i Aftenposten. Nå forlater han Schibsted.

Espen Egil Hansen forlater Schibsted

Slutter etter 31 år.

Publisert Sist oppdatert

Det er nettstedet Shifter som melder dette.

Espen Egil Hansen har etter at han gikk av som sjefredaktør og administrerende direktør i Aftenposten i desember, vært direktør for nye mediekonsepter i Schibsted. Men nå er det slutt.

I første omgang skal han forsøke seg som startup-investor. Shifter skriver at Hansen nå blir en del av nettverket til Alliance Venture, hvor han også går inn med «en liten investering».

– Jeg vil lære, og tror at de virkelig spennende tingene innenfor digitalisering skjer på oppstartsiden. Jeg har snakket med mange bedrifter oppgjennom, og tror at noen av de tingene jeg kan, kan komme til nytte, sier Hansen til Shifter.

– Vi snudde alt på hodet i Aftenposten. Det var 80 prosent annonser, og nå er det mer enn 80 prosent brukerinntekter. Tankesettet rundt det å ha en idé, dokumentere behov, og så faktisk få til en forretning rundt det, der tror jeg det er mulig å lære av de store, fortsetter han.

Hansen startet som journalist i Agderposten før han gjennomførte to år ved Norsk Pressefotografskole i Fredrikstad. Karrieren tok han videre til VG, så ett år som fotograf i svenske Expressen, før han returnerte til VG på starten av 90-tallet.

Her rykket han opp i gradene som leder i fotoavdelingen før han ledet VGs nysatsing VG Multimedia, bedre kjent som VG Nett.

I VG Multimedia startet han som nyhetsredaktør før han ble ansvarlig redaktør fra 2008 til 2010. Da VG på papir og nett fant sammen i 2011, ble Hansen utnevnt som digitalredaktør. I 2013 ble han hentet til Aftenposten som sjefredaktør, og to år senere overtok han også som administrerende direktør.

Powered by Labrador CMS