Stabssjef Morten Andersen i Aftenposten sier de tar PFU-klagen til etterretning. Illustrasjonsoto: Jonathan Alcorn / Reuters / NTB scanpix
Stabssjef Morten Andersen i Aftenposten sier de tar PFU-klagen til etterretning. Illustrasjonsoto: Jonathan Alcorn / Reuters / NTB scanpix

Aftenposten-podkast klaget inn til PFU

Skal behandle omstridt annonsepodkast.

Publisert Sist oppdatert

Pressens Faglige Utvalg (PFU) starter behandlingen av en klage rettet mot Aftenpostens podkast «Forklart» der Equinor har en annonse.

Det bekrefter PFU-rådgiver Ingrid Nergården Jortveit til Medier24.

Sekretariatet mottok klagen, som omhandler punkt 1.1 og 2.6 i Vær varsom-plakaten, forrige uke. Disse punktene tar for seg skillet mellom journalistikk og reklame og pressens frie, uavhengige rolle.

Klagen er rettet mot en annonse fra Equinor som ble sendt i podkasten «Forklart» fra Aftenposten. Annonsen tok for seg temaene energi og klima.

Stabssjef Morten Andersen i Aftenposten sier de tar PFU-klagen til etterretning.

– Vi har mottatt en klage på en annonse i en podkast. Så vil vi naturligvis svare på den klagen, og behandle den på helt vanlig måte, sier Andersen til Medier24.

Han legger til at Aftenposten er opptatt av å skille mellom annonser og redaksjonelt innhold. Avisen vil nå ta kontakt med klager og prøve å finne en minnelig løsning. Dersom det ikke er mulig, vil avisen levere et tilsvar til PFU.

Powered by Labrador CMS