Mediefolk:

Etter å ha ledet ulike avdelinger i Aftenposten, får Hanne Waaler Lier nå ansvaret for den nye Oslo-satsingen.

Hanne Waaler Lier skal lede Aftenpostens Oslo-satsing

Skal dyrke kjærligheten til hovedstaden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I dag offentliggjorde Aftenposten at det er dagens leder for Aftenpostens innenriksavdeling, Hanne Waaler Lier (47), som får ansvaret for den mye omtalte Oslo-satsingen.

– Hanne startet sitt Aftenposten-liv som lokaljournalist i Oslo, og siden den gang har hun konsekvent vært opptatt av å lage journalistikk som betyr noe for folks hverdag. Hun er engasjert i byen vår, og hun skal sørge for at leserne merker at Aftenposten har satt seg som mål å være tett på alt fra politisk drama på Rådhuset til folkeliv i Marka. Vi skal avsløre, forklare og inspirere, sier Tone Tveøy Strøm-Gundersen, nyhetsredaktør i Aftenposten, i en pressemedling.

I tillegg til «innenrikssjef», har Waaler også vært avisens utenrikssjef og utgavesjef for papiravisen. I tillegg har Hanne mange år bak seg som Oslo-journalist og leder i Aftenpostens Aften-utgave.

– Som journalist i Aften Aften fikk jeg være med på å dyrke en kjærlighet til Oslo. I retur fikk vi som jobbet der, nesten daglig merke hvor helt utrolig glade Oslo-folk var i lokalavisa si. Målet med Aftenpostens nye Oslo-satsing er å få det kjærlighetsforholdet til å blomstre minst like kraftig igjen, sier Lier.

Samtidig har Aftenposten nå ansatt de siste journalistene som skal jobbe med Oslo. Til sammen består Oslo-gruppen av 23 personer. 18 nye reportere er hentet inn til faste jobber, mens to ledere og tre reportere er rekruttert internt.

– Vi har vært så heldige å kunne sette sammen en utrolig dyktig gjeng med journalister. I teamet har vi både folk med lang erfaring, og folk med et helt nytt blikk på Oslo-journalistikken. Blant journalistene er det Oslo-insidere både fra øst og vest i byen, men siden Oslo like mye er en samling innflyttere, har vi selvsagt også en liten kvote vestlendinger og trøndere, sier Lier.

Disse 23 er ansatt for å jobbe med Oslo for Aftenposten: Wasim Riaz (44) (øverst til venstre), Arnhild Aass-Kristiansen (42), Magnus Lysberg (34), Nazneen Khan-Østrem (52), Martin Slottemo Lyngstad (31), Christian Sørgjerd (36), Adriane Lilleskare Lunde (29), Abdirahman Hassan (23), Siran Øzalp Yldrim (35), Monica Strømdahl (39), Øystein Tronsli Drabløs (30), Hanne Mellingsæter (39), Harald Stolt-Nielsen (29), Hanne Waaler Lier (47), Paal Audestad (52), Vilde Bratland Hansen (26), Charlotte Oliversen (30), Hilde Lundgaard (61), Ole Alexander Saue (26), Birgitte Iversen (46), Vegard Venli (34), Maria Pettrem (27) og Sondre Moen Myhre (29).
Powered by Labrador CMS