Den tyrkiske journalisten og forfatteren Ahmet Altan, som ble løslatt fra fengsel i forrige uke, ble tirsdag pågrepet på nytt av tyrkisk politi. Bildet er fra da Altan var på norgesbesøk i 2004. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Regimekritisk tyrkisk journalist er pågrepet på nytt

Ble løslatt 4. november.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den regimekritiske tyrkiske journalisten og forfatteren Ahmet Altan er pågrepet av tyrkisk politi igjen, åtte dager etter at han ble løslatt fra fengsel.

69-åringen ble pågrepet i sitt hjem tirsdag kveld, få timer etter at det ble utstedt ny arrestordre på ham, melder det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu. Både Amnesty International og menneskrettsgruppen Article 19 bekrefter opplysningen.

69 år gamle Ahmet Altan ble løslatt 4. november etter å ha sittet over tre år i fengsel. Men statsadvokaten i Istanbul anket løslatelsen, og tirsdag utstedte en tyrkisk domstol en ny arrestordre på ham.

I likhet med en rekke andre pressefolk og intellektuelle ble Altan pågrepet i kjølvannet av kuppforsøket i 2016, da president Recep Tayyip Erdogan begynte å slå hardt ned på meningsmotstandere.

I 2018 ble han dømt til livsvarig fengsel for å ha hjulpet en terrorgruppe, men i sommer ble dommen opphevet av en ankedomstol. Altan har konsekvent nektet å ha hatt noe med kuppforsøket å gjøre og kaller anklagene for groteske.

Altan arbeidet i den opposisjonsvennlige avisen Taraf, som nå er stengt og nedlagt av myndighetene.

Powered by Labrador CMS