Mediefolk:

Morten Øverbye var denne uka på plass som nyhetsredaktør i nettstedet Aldrimer.no.
Morten Øverbye var denne uka på plass som nyhetsredaktør i nettstedet Aldrimer.no.

Morten Øverbye er ansatt som nyhetsredaktør i Aldrimer.no

Tidligere Dagbladet-redaktør til Aldrimer.no.

Dagbladets tidligere nyhetsredaktør Morten Øverbye blir nyhetsredaktør i Aldrimer.no.

– Aldrimer.no er et spennende prosjekt som driver kritisk og grundig journalistikk på forsvar- og sikkerhetspolitikk og beredskap, et område som er høyaktuelt i dagens politiske situasjon, sier Øverbye ifølge en pressemelding.

Har drevet eget selskap

Øverbye har bakgrunn som leder for CNN Norge, utgavesjef i VG Nett og nettredaktør/nyhetsredaktør i Dagbladet. De siste årene har han drevet eget teknologiselskap.

Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark i Aldrimer.no er meget fornøyd med rekrutteringen.

– Morten har lang journalistisk erfaring, mye kunnskap og gode vurderingsevner. Vi gleder oss veldig over å få Morten med på laget, sier Kjetil Stormark.

– Hans gründererfaring vil trolig også bli nyttig for oss. Selv om Aldrimer.no nå er inne i sitt fjerde driftsår, er dette fortsatt et gründerprosjekt der vi ønsker å utvikle oss videre, sier Stormark. Ifølge Stormark har nettavisen det siste året hatt mer enn 500.000 unike brukere.

– Noen av våre lesere er svært ivrige og følger oss daglig eller svært hyppig, mens andre lesere er innom en gang i blant, i forbindelse med noen av de større avsløringene og artiklene vi publiserer og som får oppmerksomhet i andre medier, sier Stormark.

Tilbake til journalistikken

Stormark og Øverbye har også tidligere jobbet sammen, da de begge var journalister i henholdsvis VG og VG Nett på slutten av 1990-tallet og begynnelsen av 2000-tallet.

– Jeg har ønsket meg tilbake til journalistikken, og da jeg fikk sjansen til å være med på å forme et journalistisk prosjekt som tar for seg viktige spørsmål for tiden vi lever i, var jeg ikke i tvil. Jeg kjenner Kjetil som en særdeles dyktig gravende reporter og ser frem til å få mulighet til å jobbe sammen med ham igjen, sier Øverbye.

– Jeg håper vi skal kunne fortsette det arbeidet Kjetil og de andre har startet på til nå, med grundige dagsaktuelle saker på forsvarsområdet sammen med egne kgravesaker og avsløringer, sier Øverbye.

Stormark legger til:

– Jeg lærte Morten å kjenne som en meget hyggelig, grundig og dyktig kollega. Det blir moro å igjen jobbe sammen etter såpass mange år.

Powered by Labrador CMS