Nettavisens podkast Sesongkortet fløy høyt på Podtoppen. Nå peker Podtoppen på en mulig feil bak tallene.

Podtoppen:

Peker på mulig årsak til Podtoppen-trøbbelet

– Kan gi unaturlig høye tall.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Rangeringen av Norges største podkaster, Podtoppen, har vært omdiskutert de siste par ukene:

I flere artikler har Journalisten omtalt forvirring, og skepsis, rundt tallene som brått plasserte Nettavisens fotballpodkast Sesongkortet helt på toppen av lista.

Nå peker Kantar-rådgiver og ansvarlig for utvikling av podkastmålingen, Alexander Eidsæther, på en mulig forklaring overfor Journalisten.

Nettavisen har inntil videre fjernet sine podkaster fra Podtoppen, og Eidsæther forteller at de nå er på sporet av en mulig feilkilde i kombinasjonen av en spesifikk nettleser og Nettavisens nettsider.

– Kantar sørger for at Podtoppen følger den internasjonale IAB-standarden for podkastmålinger, og er basert på de rådata aktørene selv leverer. Vi har ikke funnet noe galt våre beregninger av mottatte rådata. De høye tallene til Nettavisens podkaster må derfor skyldes datagrunnlaget Kantar mottar, skriver Eidsæther, og fortsetter:

– Foreløpige undersøkelser kan tyde på at kombinasjonen av nettleseren Safari på iOS og Nettavisens nettsider kan gi unaturlig høye tall, og Nettavisen jobber nå for å finne ut av om dette stemmer. Hvis dette stemmer, er det ikke noe feil fra Nettavisen sin side, men skyldes måten Safari på iOS tolker dataene på en nettside. Dette undersøker Nettavisen nå nærmere.

– Hvilken plassering lå Sesongkortet an til å få da de ble fjernet fra lista?

– Det vet vi ikke, siden de ikke var med i beregningen vi gjorde.

– Var Kantar involvert i beslutningen om å fjerne Nettavisens podkaster fra lista inntil videre?

– Nei, Kantar var ikke involvert i den beslutningen.

Powered by Labrador CMS