Mediefolk:

– Vi skal også videreutvikle oss, særlig når det gjelder å være synlig på digitale plattformer, sier Alise Lea Tiller.
– Vi skal også videreutvikle oss, særlig når det gjelder å være synlig på digitale plattformer, sier Alise Lea Tiller.

Alise Lea Tiller er ansatt som redaktør i Dalane Tidende

29-åring blir ny toppleder.

Publisert Sist oppdatert

Alise Lea Tiller (29) er ansatt som ny ansvarlig redaktør og daglig leder i Dalane Tidende i Egersund, skriver Amedia i en pressemelding.

Hun etterfølger Gunnar Kvassheim som går av med pensjon.

– Dalane Tidende leverer god lokaljournalistikk for et stort geografisk område. Sammen skal vi fortsette det viktige arbeidet for å ivareta lokaldemokratiet, ytringsfriheten og samfunnsoppdraget, sier Tiller ifølge pressemeldingen.

– Vi skal også videreutvikle oss, særlig når det gjelder å være synlig på digitale plattformer. Jeg gleder meg til å ta fatt på nye og spennende arbeidsoppgaver sammen med kunnskapsrike kolleger i Dalane Tidende, fortsetter hun.

Tiller blir den første kvinnelige redaktøren i Dalane Tidende, som ble stiftet i 1885. Avisen ble for cirka ett år siden kjøpt av Amedia.

– Jeg er svært tilfreds med å ha fått på plass en inkluderende, iderik og nysgjerrig redaktør med solid kunnskap om det digitale taktskiftet mediehuset står foran, sier styreleder i Dalane Tidende, Ole Morten Ona Ringdal, ifølge pressemeldingen.

Alise Lea Tiller kommer fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver i Bate Boligbyggelag i Stavanger, der hun har vært ansatt de to siste årene. Hun har fire års erfaring som journalist i Stavanger Aftenblad og har vært administrasjonsleder ved debatt- og litteraturhuset KÅKÅ Kverulantkatedralen i Stavanger.

Hun har også drevet eget dokumentarfilmselskap i fire år. Av utdannelse har hun en bachelorgrad i journalistikk og mastergrad i dokumentarfilmproduksjon.