Mads Mikkelsen spiller i «Ett glass til», men er ikke involvert i kurset basert på filmens filosofi. Her fra filmfestivalen i Cannes.
Mads Mikkelsen spiller i «Ett glass til», men er ikke involvert i kurset basert på filmens filosofi. Her fra filmfestivalen i Cannes.

Holder journalistkurs basert på alkohol-filosofien fra filmen «Ett glass til»

– Så flyter kreativiteten litt bedre.

Publisert Sist oppdatert

Du har kanskje sett den Oscar-vinnende filmen «Ett Glass til» (originaltittel «Druk»), der Mads Mikkelsen lever livet med konstant promille.

I Danmark holdes nå journalistkurset «Bliv Kreativ med 'Druk'», der man etter samme lest bruker alkohol for å komme på bedre ideer, skriver danske Journalisten.

Litt bobler og en øl eller to

Som i filmen er det den litt misforståtte teorien til psykiater Finn Skårderud om at vi er født med 0,5 promille for lite, som danner grunnlaget for kurset i Danmark.

Kurset tilbys gjennom Mediernes Efterutdannelse, og kursholder Henrik Bjerring guider kursdeltakerne etter de har fått i seg litt bobler og en øl eller to. Til slutt får deltakerne kaffe for å bli litt skjerpet igjen, ifølge kursinformasjonen.

– Kort fortalt handler det om at når man skal få helt nye ideer, dreier det seg i bunn og grunn om å kunne knytte sammen gamle ideer og kunnskap annerledes. Kreativitet krever altså at du trekker nye tråder mellom hjernens kunnskap og gamle ideer. Og det kan alkohol hjelpe med, sier Bjerring til danske Journalisten.

Han presiserer at det ville ha vært galt å holde kurset på morgenen, og at promillen overvåkes.

– Det kan høres ut som om du skal drikke deg «stiv», og så finner du på noe. Men hvis du er for full blir det bare dumt. Derfor er det viktig å holde øye med promillen, sier han.

– Mengden øl påvirker kvaliteten

Under kurset jobber deltakerne seg gjennom idéutvikling med ulike verktøy. Det er også fokus på idéer som man normalt tenker er for dårlige til å settes ut i live.

– Ved å bruke forskjellige triks kan man snu dem til noe veldig originalt, sier kurslederen.

Han innrømmer imidlertid at alkohol har et begrenset promillenivå der den er effektiv som idéskaper.

– Dagen derpå kan vi se at vi starter med noen ideer som er ganske kjedelige, så er det gode ideer i midten, og til slutt er de ikke særlig gode. Mengden av øl påvirker kvalitet, sier han.

Powered by Labrador CMS