Helge Lurås er redaktør for nettstedet Resett.no. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Helge Lurås er redaktør for nettstedet Resett.no. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Medlemsvekst i Resett etter annonseboikott

1.600 nye medlemmer siden påske.

Publisert

Medlemstallene skyter i været hos det omstridte nettstedet Resett, etter både annonseboikott og utestengelse fra Vipps den siste tiden.

– Den kampanjen som har vært mot oss har definitivt vært gunstig for oss, ved å mobilisere våre lesere til å gi oss den støtten vi trenger, sier redaktør Helge Lurås til Nettavisen Økonomi.

Resett har den siste tiden blitt blokkert fra Googles annonsetjeneste AdSense og svartelistet av flere store annonsører, deriblant hotellkjeden Nordic Choice, møbelkjeden Jysk og strømselskapet NorgesEnergi.

Google mente at Resett brøt regelverket til AdSense, som sier at det ikke er lov til å oppfordre leserne til å klikke på annonser fra Google, ifølge Kampanje.

Etter å først ha vært kastet ut av Vipps kunne Resett-leserne tirsdag kveld igjen donere penger til nettstedet via betalingstjenesten. Kommunikasjonssjef Hanne Kjærnes i Vipps opplyste tidligere at utestengelsen kom som følge av brudd på vilkårene i avtalen man signerer når man inngår en avtale med Vipps.

Til tross for at det altså har stormet rundt nettstedet den siste tiden, har 1.600 medlemmer sluttet seg til nettstedet siden påske, ifølge Lurås.

– En del av de 1.600 medlemmene er nok folk som hadde kommet etter hvert. Vi har fått de raskere enn vi hadde forventet. Det skyldes denne boikottkampanjen. Det er det ingen tvil om, hevder Lurås.

Powered by Labrador CMS