Administrerende direktør Per Axel Koch i Polaris Media. I bakgrunnen medieinvestorer - og Polaris-aksjonær - Odd R. Øie. Foto: NTB scanpix
Administrerende direktør Per Axel Koch i Polaris Media. I bakgrunnen medieinvestorer - og Polaris-aksjonær - Odd R. Øie. Foto: NTB scanpix

Odd R. Øie har lagt inn bud på Trønder-Avisa

Tar opp kampen mot Polaris Media.

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi har tro på å utvikle Trønder-Avisa videre, sier Odd R. Øie i Amble Investment AS i en pressemelding som ble sendt ut ved lunsjtider i dag.

– Vi har tro på at vi kan gå inn i et langsiktig eierskap som kan bidra til en nødvendig omstilling for å sikre Trønder-Avisas posisjon i Steinkjer og Trøndelag.

Videre i pressemeldingen kommer det fram at Amble Investment er villig til å betale 30 millioner kroner for 38 prosent av Trønder-Avisa konsern.

Dermed blir det kamp om aksjene. Polaris Media har allerede tegnet en intensjonsavtale om å overta Trønder-Avisa.

– Polaris har gjennom to ulike tilbud verdsatt avisen for lavt, sier Øie.

– Trønder-Avisa og Namdalsavisa har sammen en unik markedsposisjon nord i Trøndelag. Samtidig kreves det omstilling for å møte fremtiden. Det er fullt mulig med en omstilling av avisen som kan utvikle selskapet slik regionen fortjener.

Amble Investment og Odd R. Øie med familie har eierinteresser i 20 ulike mediebedrifter.

Sjefredaktør i Trønder-Avisa og konstituert administrerende direktør i Trønder-Avisa konsern, John Arne Moen, slår fast overfor egen avis at det er stor interesse for selskapet.

Moen sier samtidig at han ikke har noen formening om hvordan det som nå har skjedd, vil påvirke den videre eierprosessen.

– Dette er et forhold som angår ulike eiergrupperinger og aksjonærer, og som administrasjonen i selskapet ikke har noen befatning med. Jeg har foreløpig heller Sikke sett selve budet, bare lest pressemeldingen som Øie har sendt ut, og vet derfor ikke hvordan innretningen er eller hva som reelt sett ligger i det.

For ordens skyld: Roger Aarli-Grøndalen er tidligere ansvarlig redaktør/administrerende direktør i Eidsvoll Ullensaker Blad, hvor Øie er største eier.

Powered by Labrador CMS