Amedia-konsernsjef Anders Opdahl møtte Avisa Oslo-redaksjonen til allmøte. Bildet er fra en tidligere anledning.
Amedia-konsernsjef Anders Opdahl møtte Avisa Oslo-redaksjonen til allmøte. Bildet er fra en tidligere anledning.

Beklaget til Avisa Oslo-redaksjonen i allmøte

Anders Opdahl lover læring.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag ettermiddag møtte konsernsjef Anders Opdahl i Amedia redaksjonen i Avisa Oslo til allmøte, drøyt en uke etter nyheten om at Magne Storedal var ferdig som avisas redaktør.

Journalisten fortalte da om sjokk og sinne i redaksjonen, og at flere syntes begrunnelsene som ble gitt for avgangen ikke holdt mål. Det var den nyslåtte styrelederen Morten Nilsen som tok seg av spørsmål fra pressen. Selv befant konsernsjef Opdahl seg i utlandet.

Beklaget

Storedal så selv behov for å klargjøre at det var avisas resultater, og ingenting annet, som var bakgrunnen for avgangen. Tirsdag deltok han på allmøtet, klar for en ny stilling i Amedia-systemet. Også Kristin Stoltenberg, den nye Avisa Oslo-sjefen, deltok på møtet.

Opdahl har offentlig beklaget håndteringen og kommunikasjonen overfor Storedal, og tirsdag fikk også redaksjonen en beklagelse fra konsernsjefen.

Det forteller redaksjonsklubbleder Eirik Løkkemoen Bjerklund.

– Vi er fornøyd med at Anders Opdahl kom til oss og prata. Han beklaget håndteringen og informasjonsflyten overfor oss ansatte. Det setter vi stor pris på, skriver Bjerklund i en sms.

– Vi fikk forsikringer om at Amedia skal satse på Avisa Oslo. Det er selvsagt det aller viktigste for de ansatte og for meg som klubbleder. Det vil bli gjennomført en evaluering av informasjonsflyten. Det setter vi pris på, og den skal vi selvsagt bidra til, skriver klubblederen.

Lover evaluering

Selv understreker Opdahl at kommunikasjonen burde vært håndtert annerledes.

– Både i offentligheten, overfor de ansatte og ikke minst Magne. Det er åpenbart. Saken vil bli evaluert slik at vi lærer av den. Ut over det er jeg opptatt av at den dyktige gjengen Magne har satt sammen nå ser fremover, og utvikler avisen videre på godt vis sammen Kristin og resten av Amedia, skriver konsernsjefen i en sms.

Ansvarlig redaktør Roger Aarli-Grøndalen i Journalisten skrev i en nylig kommentar om viktige spørsmål som gjenstår selv om Opdahl har beklaget kommunikasjon og skværet opp med Storedal. Opdahl har nå bekreftet at han selv ga Storedal beskjed om at konsernet ønsket lederskifte i avisa, før avisas styre ble involvert.

– Hadde jeg sittet i Amedia-styret, som konsernsjefen rapporterer til, vil jeg nok i det minste etterlyst en orientering om hvordan toppledelsen klarte å rote seg så bort i denne saken, skriver Aarli-Grøndalen i kommentaren.

Journalisten har spurt Amedia-styreleder André Støylen om det er naturlig at lederskiftet blir tema på neste styremøte. Han vil ikke kommentere dette.

Powered by Labrador CMS