Konsernsjef Per Axel Koch mener det er ugreit at Inntrøndelagen sier Polaris flere ganger har forsøkt å kjøpe Trønder-Avisa.
Konsernsjef Per Axel Koch mener det er ugreit at Inntrøndelagen sier Polaris flere ganger har forsøkt å kjøpe Trønder-Avisa.

Konsernsjefen reagerer på at Polaris er fremstilt som aggressiv part i kampen om Trønder-Avisa

– Jussen får avgjøre, sier Per Axel Koch, men tror anken fra Inntrøndelagen blir forkastet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

LL Inntrøndelagen har bestemt seg for å anke dommen som gir Polaris Media rett til å kjøpe selskapets aksjer i Trønder-Avisa for 49 millioner kroner.

Det var Polaris som opprinnelig gikk til sak mot Inntrøndelagen etter at Amedia kjøpte 94 prosent av aksjene i selskapet. Polaris vant saken i både tingretten og lagmannsretten, men kan nå også måtte møte i Høyesterett.

– Dommene fra både tingretten og lagmannsretten er krystallklare. Vi tror Høyesterett vil avvise anken, men det er det jo de som skal avgjøre. Dommen er ikke rettskraftig før det de eventuelt har avvist anken, sier konsernsjef i Polaris Media, Per Axel Koch, til Journalisten.

Om Høyesterett forkaster anken eller ikke vil bli avgjort rundt påsketider.

– Ugreit

Konflikten rundt aksjene Inntrøndelagens aksjer i Trønder-Avisa har foregått siden mai i 2020, og Koch mener at Polaris i prosessen har blitt feil fremstilt som en aggressiv part.

– Det er kommet pressemeldinger hvor det står at Polaris gjentatte ganger har forsøkt å kjøpe Trønder-Avisa til lav pris. Jeg synes det er ugreit at det har stått på den måten, sier Koch.

– Vi ble spurt av LL Inntrøndelagen og AS Nord-Trøndelag om vi kunne tenke å kjøpe oss opp i majoritetsposisjon i Trønder-Avisa i 2018 og 2019. Så vi skrev en intensjonsavtale to ganger og det ble sendt børsmeldinger. Vi har aldri kommet med bud.

I en pressemelding fra Inntrøndelagen forrige uke heter det blant annet at:

«Polaris Media har gjentatte ganger prøvd å kjøpe Trønder-Avisa, inkludert eierselskapet LL Inntrøndelagen, med tilbud som har vært langt under selskapets verdi. Etter at Amedia kom inn på eiersiden av Inntrøndelagen, og dermed Trønder-Avisa, har Polaris Media etablert en konkurrerende avis i området, til tross for at Polaris er representert i styret i Trønder-Avisa».

– Det er ugreit å skrive at vi har prøvd å kjøpe. Akkurat som om vi er den aggressive parten og at de har sagt nei. Vi ble spurt og dette var avtalte forhandlinger, sier Koch.

Verdien på Inntrøndelagens aksjer i Trønder-Avisa har ifølge Koch økt siden intensjonsavtalene ble inngått

– Det er uheldig og feil slik det har fremstått. Utenom det er det jussen som får avgjøre.

Er blitt stoppet

Styreleder i Inntrøndelagen, Hulda Tronstad, sier til Journalisten at Polaris ikke har vært en aggressiv part i konflikten, og at Inntrøndelagen heller ikke har forsøkt å fremstille dem som det.

– Formuleringer kan man jo alltid diskutere, men det har vært to runder hvor oppkjøp er blitt avvist av generalforsamlingene. I første runde ble Polaris invitert med og dette var før jeg kom inn. Det er på det rene at det har vært samtaler mellom eierselskapa om at Polaris skulle bli majoritetseier i Trønder-Avisa, og to ganger har det blitt avvist av generalforsamlinger, sier hun.

Powered by Labrador CMS