Mediefolk:

– Avisa Oslo er det mest spennende journalistiske prosjektet i Norge akkurat nå, sier Eirik Mosveen - som har fått ny jobb i Avisa Oslo.
– Avisa Oslo er det mest spennende journalistiske prosjektet i Norge akkurat nå, sier Eirik Mosveen - som har fått ny jobb i Avisa Oslo.

Eirik Mosveen blir politisk redaktør i Avisa Oslo

Forlater VG etter 25 år.

Publisert Sist oppdatert

Eirik Mosveen (53) forlater VG for å bli politisk redaktør i Avisa Oslo, skriver Amedia i en pressemelding.

– Det er en stor glede å få Eirik med som politisk redaktør i Avisa Oslo. Eirik er en merittert politisk reporter, analytiker og kommentator som vil gi den nye avisa en tyngde og en tydelig profil, sier ansvarlig redaktør Magne Storedal i en pressemelding.

– Han vil evne å løfte Oslo-politikken til et nytt journalistisk nivå, sette Oslo rådhus på dagsordenen og skape debatt og temperatur. Han har et stort nettverk, har lett for å komme i kontakt med folk og en ujålete form som vil kle den nye avisa for Oslo.

Mosveen har vært ansatt i VG siden 1995, og er i dag politisk reporter. Tidligere har han vært USA-korrespondent, kommentator og nyhetsleder for politisk redaksjon.

Han var også en del av VG-teamet som vant Skup-prisen tidligere i år for avsløringene om samhandlingsreformens konsekvenser i helsevesenet.

– Avisa Oslo er det mest spennende journalistiske prosjektet i Norge akkurat nå. Det er nytt, friskt og rått. Selvsagt ville jeg være med på dette. En renskåren, direkte og engasjerende nyhetsavis for Oslo er akkurat det vi som lever og bor her trenger, tenkte jeg da jeg først hørte om nyskapningen, sier Mosveen ifølge pressemeldingen.

Han legger til:

– Og dette er en seriøs satsing fra Amedia. Alle som kjenner meg bare litt forstår hvilken tro jeg har på Avisa Oslo når jeg frivillig forlater mitt kjære VG.

Powered by Labrador CMS