Journalistene Elvira Jeanett Kolsing (fra høyre), redaktør Stian Jakobsen, Torgeir Bråthen og Steinar Hole er tilstede når Senja247 klistres på vinduet på lokalene i Storgata i Finnsnes sentrum.
Journalistene Elvira Jeanett Kolsing (fra høyre), redaktør Stian Jakobsen, Torgeir Bråthen og Steinar Hole er tilstede når Senja247 klistres på vinduet på lokalene i Storgata i Finnsnes sentrum.

Nordlys med ny lokalavis på Senja: – Vi blir godt synlig for lokalbefolkningen

Senja kommune vokser på alle områder, sier redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I går lanserte Nordlys, med redaktør Stian Jakobsen i spissen, den nye lokalavisen Senja247, med Senja kommune som dekningsområde, melder de på sin nettside.

– Vi skal ha fokus på de sentrumsnære sakene, men vil også holde et øye med det som skjer ellers i kommunen, sier Jakobsen i artikkelen.

Redaksjonen vil bestå av tre journalister: Elvira Jeanett Kolsing, Torgeir Bråthen og Jakobsen selv.

– Er det noe de siste årene har vist oss i Senja, er det en utvikling ikke mange hadde sett for seg for ti år tilbake. Senja kommune vokser på alle områder. Det er en næringsutvikling uten sidestykke, skriver Jacobsen.

Senjas eksisterende avis Folkebladet har frem til nå kun hatt NRK som konkurrent. Jacobsen mener økt konkurranse og større mangfold er bra for regionen.

– Målet er å være en seriøs medieaktør på lik linje med de andre eksisterende medieaktørene, og så ønsker vi selvsagt å vokse og styrke Nordlys sin posisjon i lokalområdet, sier redaktøren.

Senja er en kommune med rundt 15.000 innbyggere og med viktig næringslivsaktører, derfor var det naturlig for Nordlys å satse her, tilføyer han.

De siste ukene har teamet produsert saker som har ligget klare for lanseringsdagen.

– Responsen fra kilder og folk i lokalområdet har utelukkende vært positive, og det gir hele teamet enorm glede til å skape et produkt for folket i Senja, sier redaktøren.

Powered by Labrador CMS