Styreleder Kolbjørn Almlid i Trønder-Avisa. Foto: Vidar Ruud/NTB scanpix
Styreleder Kolbjørn Almlid i Trønder-Avisa. Foto: Vidar Ruud/NTB scanpix

Trønder-Avisa går i forhandlinger med Amedia

Styrevedtak i dag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Et flertall i styret i Trønder-Avisa vedtok torsdag 12. desember å innlede forhandlinger med Amedia, for å avklare mulighetene for en avtale om strategisk samarbeid mellom partene.

Det melder avisa selv i en pressemelding.

– Vi har hatt grundige, interessante og utfordrende samtaler med både Polaris og Amedia. Styrets flertall, ved majoritetseier AS Nord-Trøndelag og de ansattes representanter, mener de overordnede føringer som ligger i Amedias presentasjon gjør det riktig å gå videre langs dette sporet, uttaler styreleder Kolbjørn Almlid i pressemeldingen.

Han understreker at «ingenting er avgjort».

Styret i avisa har siden 2017 ført samtaler med Polaris Media med tanke på å erstatte dagens samarbeid med majoritetseierskap, men prosessen ble til slutt stanset på forsommeren i år, står det i meldingen.

Senest i mars ble det sendt ut børsmelding om at Polaris kjøpte seg opp i Trønder-Avisa, men «dette ble stanset i generalforsamlinger i LL Inntrøndelagen», står det i dagens pressemelding.

Trønder-Avisa omfatter fem aviser samt et distribusjonsselskap i gamle Nord-Trøndelag, og er per i dag eid av AS Nord-Trøndelag med 51,9 prosent, LL Inntrøndelagen med 38 prosent og Polaris med 10,1 prosent.

Powered by Labrador CMS