Styreleder i Østlendingen Kristina Fritsvold Nilsen om innstilling av driften i Hamar Dagblad.
Styreleder i Østlendingen Kristina Fritsvold Nilsen om innstilling av driften i Hamar Dagblad.

Legger ned Hamar Dagblad

– Den økonomiske situasjonen har forverret seg.

Publisert Sist oppdatert

Gratisavisa Hamar Dagblad har gått med underskudd i flere år, og den økonomiske situasjonen har forverret seg. Eier A/S Østlendingen har dekket de årlige tapene.

Styret i A/S Østlendingen har derfor nå besluttet å legge ned den eksisterende driften av Hamar Dagblad, og vil stanse utgivelsen av dagens avis.

Siste utgave kommer 1. juli, melder de i en pressemelding.

– Svekket Østlendingen

– Siden Hamar Dagblad eies av A/S Østlendingen, har Østlendingen måttet ta regningen for de årlige tapene. Konsekvensen er at driften har svekket Østlendingens evne til å finansiere sin egen lokalavisjournalistikk, og den situasjonen kan ikke vedvare, sier styreleder i Østlendingen, Kristina Fritsvold Nilsen, i pressemeldingen.

Annonsesalget i Hamar Dagblad har de senere årene fulgt øvrige trender i annonse- markedet, med vedvarende dramatisk fall i annonseomsetningen på papir.

Fallet fortsetter også inn i 2022, selv om Hamar Dagblad har gjort grep for å motvirke trenden. I tillegg har kostnadene til trykk og distribusjon økt kraftig den siste tiden, noe som ytterligere forverrer det økonomiske bildet, beskriver pressemeldingen.

Berører to stillinger

– Utsiktene for en gratisavis utgitt på papir i dette markedet og med disse forutsetningene, er dessverre negative. Å ta avgjørelsen om å legge ned driften er en vanskelig beslutning, men det er en riktig beslutning, fordi vi må sørge for sterkere økonomisk bæreevne og bærekraft for Østlendingen i fremtiden. Slik kan vi sikre finansieringen av lokalavisjournalistikken i Østlendingens geografi i årene fremover, sier hun.

Ifølge Østlendingen berøres én fast ansatt og en vikar av nedleggelsen.

En fast ansatt medierådgiver fortsetter i stillingen sin med noe endrede arbeidsoppgaver. Vikaren får videreført journalistvikariatet i Østlendingen og Ringsaker Blad.

Powered by Labrador CMS