Mediefolk:

– Jeg har latt meg fascinere av Nidaros, og måten de har lyktes med å få fotfeste i et marked ingen trodde var mulig å penetrere, sier Stig Jakobsen.
– Jeg har latt meg fascinere av Nidaros, og måten de har lyktes med å få fotfeste i et marked ingen trodde var mulig å penetrere, sier Stig Jakobsen.

Stig Jakobsen overtar som ansvarlig redaktør i Nidaros

– Målet nå blir å få til å bli en enda mer superlokal og relevant avis.

Publisert Sist oppdatert

Stig Jakobsen flytter seg stadig lenger sørover. Etter å ha vært toppsjef i Polaris Media-avisene iTromsø og Steinkjer24, ble det i dag kjent at 53-åringen overtar som ansvarlig redaktør og daglig leder i Amedia-avisen Nidaros i Trondheim.

– Jeg har latt meg fascinere av Nidaros, og måten de har lyktes med å få fotfeste i et marked ingen trodde var mulig å penetrere. Sjansen til å få være med på et slikt prosjekt var simpelthen for fristende til at jeg kunne si nei til det, sier Jakobsen i en pressemelding.

– Målet nå blir å få til å bli en enda mer superlokal og relevant avis - som samtidig evner å overraske. Det er mye Adresseavisen, med sin regionale fokus, ikke dekker, så jeg tror det skal være mulig å lage en avis som tilbyr noe annet og nærere.

Direktør for mediehus i Amedia, Morten Nilsen, er svært tilfreds med ansettelsen.

– Vi er overbevist om at Stig vil løfte Nidaros og sørge for at at vi tar en sterkere posisjon i et strategisk viktig marked for Amedia. Stig er en stødig redaktør som trives i utfordrerposisjon. Han er strategisk sterk, nytenkende og samtidig flink til å få med seg folk, sier Nilsen.

Lederen for den lokale redaksjonsklubben, er også positiv.

– Dette er en spennende og god ansettelse som redaksjonsklubben har sett fram til. Avklaringen har mye å si for veien for Nidaros. Vi er glad for at vi får en kompetent redaksjonell leder, og vi ser fram til å bli enda bedre kjent med Stig, sier klubbleder Kine Tømmerdal.

Jakobsens forgjenger, Vanja S. Holst fratrådte sin stilling i mai. Hun har i ettertid fortalt at årsaken var redaksjonell innblanding fra daværende styreleder Arne Reginiussen, som senere trakk seg fra stillingen.

Powered by Labrador CMS