Foto: Glenn Slydal Johansen
Foto: Glenn Slydal Johansen

Klassekampen: Sparebankstiftelsen DNB kjøper Amedia mandag

Sparebankstiftelsen DNB skal være i sluttforhandlinger om å kjøpe Amedia. Ifølge Klassekampen skjer salget allerede mandag.

Publisert Sist oppdatert

Klassekampen siterer en sentralt plassert kilde i prosessen, som forteller at det mandag blir offentliggjort at Sparebankstiftelsen DNB er den nye eieren av Norges nest største mediekonsern.

Milliardkjøp

Stiftelsen skal være eneste aktør som nå forhandler om et mulig kjøp, erfarer Dagens Næringsliv.

– Jeg ser at dere spekulerer, men jeg kan ikke si noe annet enn at vi håper å ha mer informasjon i løpet av dagen, sier administrerende direktør André Støylen i Sparebankstiftelsen DNB til avisen.

Fra før har blant andre Medier 24 meldt at stiftelsen vurderer å bruke mellom 1 og 2 milliarder kroner på å kjøpe Amedia fra Telenor, LO og Fritt Ord.

Klassekampen viser til kilder som sier at LO skal være svært fornøyd med at Sparebankstiftelsen overtar eierskapet av Amedia. Men hvor stor andel LO vil selge er ifølge avisen foreløpig uklart.

Les også: Kald skulder fra stiftelser

DNB-eier

Stiftelsen eier i dag 10 prosent av DNB, forvalter en kapital på 20 milliarder kroner og deler hvert år ut mange millioner kroner til ulike kunst- og kulturformål.

Siden det i august i fjor ble kjent at LO og Telenor ønsket å selge seg ut av Amedia, har flere fryktet at konsernet ville havne hos en utenlandsk eier med begrenset forståelse for hva det vil si å være medieeier i Norge.

LO har tidligere uttalt at de ikke kan garantere at selskapet forblir på norske hender, men nå ser det altså ut som om det blir nettopp det.

Det er ikke kjent hvor stor andel av eierposten på 36 som LO ønsker å selge, men ifølge Klassekampen tyder mye på at DNB-stiftelsen vil overta hele eierskapet. Telenor har i løpet av salgsprosessen ytret ønske om å selge hele sin aksjepost på 44 prosent, skriver avisen.

Ikke orientert

Konserntillitsvalgt Eva Stenbro i Amedia sier til DN.no at de ansatte ikke har vært orientert.

– Hvis det stemmer at Sparebankstiftelsen DNB er på vei inn, er jeg er jo interessert i å høre hva den nye eieren ønsker med sitt eierskap. Vi vet heller ikke foreløpig om Telenor og LO selger seg ned eller helt ut. Mye avhenger av hva stiftelsen sier, hva den planlegger fremover og hvordan den vil utvikle oss videre, sier Stenbro.

Både norske og internasjonale interesser skal ha vært med i prosessen. Blant dem ble det norske investeringsselskapet Ferd, som eies av Johan H. Andresen, nevnt. Men Medier 24 skrev i helgen at det ikke stemmer at selskapet hadde lagt inn bud.

Powered by Labrador CMS