RAMMES: Torsdagens utgaver av tidligere A-presse-titler som Nordlys og Romerikes Blad rammes trolig av dataproblemmene flommen skapte onsdag. Illustrasjonsfoto: Glenn Slydal Johansen
RAMMES: Torsdagens utgaver av tidligere A-presse-titler som Nordlys og Romerikes Blad rammes trolig av dataproblemmene flommen skapte onsdag. Illustrasjonsfoto: Glenn Slydal Johansen

Trolig reduserte lokalaviser torsdag

Nye problemer har dukket opp i kjølvannet av Amedias overfylte kjeller.

Tidlig onsdag skrev Journalisten at Amedias aviser rammes av flommen på Østlandet. En kjeller i Roseveien på Lillestrøm fylt med vann slo ut strømmen og førte til at 1.500 ansatte ikke har hatt tilgang til arbeidsverktøy som e-post og redaksjonelle systemer gjennom dagen.

Flere problemer

Og problemene viste seg vanskelig å løse. Kommunikasjonsdirektør Stig Finslo i Amedia forteller at konsernets teknologifolk oppdaget et kommunikasjonsproblem på datarommet som skulle fungere som backup for det som var slått ut. Og når strømmen var tilbake på det første datarommet oppdaget de et utbrent styringskort. 

Dermed fortsatte problemene. Og det betyr at leserne ser ut til å rammes gjennom at opp mot 50 tidligere A-presseaviser kommer ut i redusert form torsdag. 

– 1.500 ansatte har ikke hatt tilgang til sine verktøy i dag. Det får konsekvenser etter at normal produksjon har vært borte i noen timer, sier Finslo.

De tidligere Edda-avisene er ikke rammet av dette problemet.

Tynnere aviser

Han understreker at de neste timene avgjør hvordan avisene vil se ut i morgen.

– Det skal mye til at titler ikke kommer ut i morgen. Men vi kan få mer reduserte aviser enn vi er vant til. Realiteten er at vi ikke har hatt produksjon de siste seks timer. 

– Vi må se hvordan dette løses utover ettermiddagen og kvelden.

Trykkeriene skal ikke være rammet av flommen.

Lærdom

Finslo legger til at konsernet allerede har lært av dagens hendelser.

– Dette skal ikke skje. Vi kommer til å gjennom hva som er skjedd. Vi skal ha backupløsninger som hindrer at vi kommer i denne situasjonen igjen.