Amund Djuve, sjefsredaktør i Dagens Næringsliv, får snart nye oppgaver.
Amund Djuve, sjefsredaktør i Dagens Næringsliv, får snart nye oppgaver.

Amund Djuve varsler sin avgang som DN-redaktør

Blir ny konserndirektør for publikasjoner i NHST Media Group.

Publisert Sist oppdatert

NHST omorganiserer virksomheten og slår sammen selskapets to mediedivisjoner under én felles ledelse, slik konsernsjef Trond Sundnes kommuniserte mandag denne uken.

DNs nåværende sjefredaktør og administrerende direktør Amund Djuve blir fra 1. september ansvarlig for å utvikle alle konsernets redaksjonelle titler, inkludert DN, melder NHST i en pressemelding. På sikt går han av som DN-redaktør.

Djuve får det overordnede strategiske ansvaret for Dagens Næringsliv, Fiskeribladet, Intrafish.com, Intrafish.no, Tradewinds, Upstream, Recharge og Europower.

For å sikre kontinuitet vil Djuve den første tiden fortsette som sjefredaktør og administrerende direktør i DN ved siden av jobben i NHST.

– Det er klart det blir litt vemodig å forlate jobben som sjefredaktør. Men nå åpnet det seg en unik mulighet til å lede arbeidet med å styrke NHSTs journalistiske posisjon innen både næringsliv, shipping, sjømat og energi. Og da DN stakk av med Skup‐prisen nok en gang, fant jeg ut at det neppe kommer et bedre tidspunkt for meg å forsøksvis gi meg på topp som sjefredaktør, sier Djuve i meldingen.

Nyhetsredaktør Janne Johannessen blir stedfortredende sjefredaktør og vil fremover avlaste Djuve i den daglige ledelsen av redaksjonen.

Arbeidet med å rekruttere Djuves etterfølger vil starte i løpet av høsten. Ny redaktør i DN vil være på plass i løpet av 2022, heter det i meldingen.

Powered by Labrador CMS