Amund Djuve har ansatt ny politisk redaktør. Foto: John Trygve Tollefsen
Amund Djuve har ansatt ny politisk redaktør. Foto: John Trygve Tollefsen

Frithjof Jacobsens prosess med DN skjøt fart etter kjærestens stortings-nei

Amund Djuve tok selv kontakt med sin nye politiske redaktør.

Publisert

Frithjof Jacobsen gjør avis-comeback og går inn i rollen som politisk redaktør i Dagens Næringsliv, meldte avisa selv i en pressemelding onsdag.

Det er et drøyt år siden Jacobsen sluttet på dagen i VG.

VG-sjef Gard Steiro gikk ut med at Jacobsen «hadde en relasjon som var uforenlig med å være politisk kommmentator i VG», og snart fortalte Jacobsen selv at han hadde innledet et forhold til Jette Christensen, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet.

Ansvarlig redaktør Amund Djuve i DN sier i dag til Journalisten at han selv tok kontakt med aktuelle kandidater, deriblant Jacobsen, etter at Kjetil B. Alstadheim meldte overgang til Aftenposten rett over nyttår i år.

– De to er kanskje de to beste politiske kommentatorene vi har i Norge, så når den ene slutter er jeg veldig glad for å kunne ansette den andre, sier Djuve til Journalisten.

Skjøt fart

Han mener situasjonen med Jacobsens forhold til en Ap-politiker er annerledes enn for et år siden.

– Dette er en åpen og kjent relasjon. Kommentarjournalistikken er også åpen og transparent, og Jacobsen kommer til å skrive på vegne av seg selv, sier Djuve.

Jacobsen får riktignok noen habilitetslinjer å forholde seg til:

– Så lenge Christensen er stortingsrepresentant, vil han ikke kommentere saker hun konkret jobber med, og heller ikke ha ansvar for lederartikler om disse temaene, sier Djuve.

21. februar i år meldte Christensen at hun ikke tar gjenvalg til Stortinget i 2021.

– Hadde den meldingen betydning for ansettelsen?

– Det jeg kan si, er at prosessen med Frithjof har skutt fart den siste halvannen uka, etter at det ble klart, sier Djuve.

God respons

Djuve presenterte sin ferske signering på et ukentlig allmøte i DN-redaksjonen onsdag:

– Jeg har aldri oppleved i nærheten av en sånn applaus på et slikt møte som da staben fikk vite at dette ble vår nye politiske redaktør. Veldig mange ble veldig glad og lettet da de fikk nyheten, sier Djuve.

Jacobsen tiltrer etter planen 4. mai.

Powered by Labrador CMS