Den savnede Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem for fire måneder siden. Politiet frykter at avisartikler om ektemannens formue kan ha inspirert de antatte kidnapperne. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Den savnede Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem for fire måneder siden. Politiet frykter at avisartikler om ektemannens formue kan ha inspirert de antatte kidnapperne. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Politiet lette etter antatte kidnappere blant Dagens Næringslivs lesere

Forsøker å spore hvem som har lest artikkel.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagens Næringslivs redaktør Amund Djuve bekrefter at avisen har utlevert datamateriale til etterforskerne som jobber med Anne-Elisabeth Hagens forsvinning.

19. januar i år fikk sjefredaktøren en rettslig kjennelse med krav om å utlevere data som kunne bidra til å identifisere lesere av en artikkel avisen publiserte i slutten av juli i fjor, skriver Aftenposten.

Under tittelen « Tom Hagen tjente 174 millioner på strøm og eiendom i fjor » skrev DN at investoren de siste elleve årene har hatt en inntjening på 1 milliard kroner på kraftsalg og eiendom.

Aftenposten skriver at de har fått opplyst fra en kilde i politiet at etterforskerne forsøkte å finne ut om det var mulig å spore hvem som har lest artikkelen, enten via IP-adresse eller brukerinnlogging.

Anne-Elisabeth Hagen ble meldt savnet av ektemannen Tom Hagen 31. oktober i fjor. Politiet mener nyhetsoppslag om Hagens rikdom kan ha inspirert de antatte kidnapperne.

Etter å ha konsultert en advokat og Norsk Redaktørforening gikk Amund Djuve med på å utlevere materialet til politiet.

– Jeg vurderte om det var riktig å gi ut informasjonen retten påla meg. Denne saken reiser ikke presseetiske spørsmål, men dreier seg om lesernes rettigheter, sier Djuve.

Etterforskningsleder Tommy Brøske kan ikke kommentere saken utover å bekrefte at de har vært i dialog med Dagens Næringsliv.

Torsdag var det fire måneder siden Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant fra sitt hjem i Lørenskog.

Powered by Labrador CMS