Tom Hagen har kommentert mediedekningen til NRK. Her fotografert i 2011.
Foto: Torbjørn Olsen / GD / NTB
Tom Hagen ut mot mediene
– Mange går rundt og gruer seg.
– Det er frykten for frykten som er det verste. Mange går rundt og gruer seg for hva mediene kan komme til å skrive om en sak som fremstår som et mareritt for noen i familien.
Det sier Tom Hagen til NRK, om mediedekningen av forsvinningen til hans kone, Anne-Elisabeth Hagen, for snart fire år siden.
Hagen er fremdeles siktet for medvirkning til drap, men ingen er tiltalt eller dømt i saken. Hagen har hele tiden avvist å ha befatning med saken.
NRK har sett på mediedekningen rundt saken, og finner at den er omtalt mer enn 10.000 ganger siden forsvinningen.
– Jeg synes hele saken i perioder har vært overdekket. Spesielt når det gjelder de personlige detaljene i familieforholdene, sier medieprofessor og etikkekspert Svein Brurås til NRK.
Brurås mener tallene på den samlede dekningen bør være en vekker for mediene.
Nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 sier til NRK at det er lett å forstå at et samlet medietrykk til tider kan bli voldsomt, men at det har sammenheng med det norske mediemangfoldet.
– I den praktiske hverdagen vår er det vanskelig å justere seg etter et samlet medietrykk. Da ville konsekvensen være at vi ikke publiserte saker vi mener har offentlig interesse. Alternativet er monopol, eller at vi avtaler mediene imellom i de største sakene. Dette er enten ikke ønskelig, eller praktisk krevende - også i lys av at vi er konkurrenter på nyhetssakene, sier Solbrække til NRK.