Redaksjonen i Expressen må redusere sine kostnader med drøyt 20 millioner kroner i løpet av høsten 2019. Arkivfoto: Olle Sporrong / Expressen

Tøff sparepakke i Expressen: Må kutte minst 40 millioner kroner

Halvparten i redaksjonen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den svenske tabloidavisen Expressen må kutte kostnadene med 40 til 50 millioner svenske kroner denne høsten. Det melder SVTs Kuturnyheterna.

Halvparten av kuttene skal tas i redaksjonen. Innsparingene skal gjennomføres uten at det settes i gang en stor nedbemanningsprosess, men det vil likevel få konsekvenser for bemanningssituasjonen, ifølge tillitsvalgte, som peker på at vikariater vil bli avsluttet og midlertidige stillinger vil forsvinne.

– Mange unge og dyktige journalist kommer til å få sine kontrakter avsluttet, sier Jan Spångberg, leder for Journalistförbundet i Expressen, til SVT.

Til svenske Journalisten sier Spångberg at kuttene «ikke er uoverkommelige», men at det vil kreve at man også senker produksjonskravene.

Årsaken til kuttbehovet er fall i annonseinntektene. Hovedsakelig spillannonser.

I sommer gikk Expressens mangeårige sjefredaktør Thomas Mattsson av. Ifølge bransjenettstedet Dagens Medier gikk han ikke frivillig.

Powered by Labrador CMS