Mediefolk:

Beate Oma Dahle og Javad Parsa har fått jobb som fotojournalister i NTB.

NTB ansetter to nye fotojournalister

Javad Parsa og Beate Oma Dahle til NTB.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NTB ansetter to nye fotojournalister i sin fotoredaksjon, skriver de i en pressemelding.

Sportsfotograf Beate Oma Dahle er 2. årsstudent ved fotojournalistutdanningen ved Oslo Met og rekrutteres rett fra skolebenken. Hun har jobbet frilans for NTB siden sommeren 2021. Beate er håndballspiller og målvakt og har tatt ett av fjorårets mest spektakulære sportsbilder.

– Hun er ambisiøs og ikke redd for en utfordring. Vi håper selvsagt at vi ved å ansette en som ikke er ferdig utdannet i en fast stilling kan inspirere mange andre til å se muligheter, sier Christina Dorthellinger, redaktør for NTB visuell, om Dahle.

Javad Parsa (36) er pressefotograf og dokumentarfotograf med bakgrunn som nyhetsbyråfotograf i Iran. Der dekket han blant annet regimefiendtlige demonstrasjoner. Han startet som frilanser i NTB sommeren 2021 og har også erfaring fra VG og DN. Javad er nominert til pris i Årets bilde i 2022 og har fra før en rekke utmerkelser.

– Javad Parsa er allerede en av Norges dyktigste fotografer. Han har en egen evne til å observere de små ting i det store og fange stemninger. Han er ofte først på stedet, og gjør rett som det er nyhetsbilder om til ren kunst. I tillegg behersker han videoformatet meget godt, sier Dorthellinger om Parsa.

Powered by Labrador CMS