Hege Iren Frantzen blir redaktør for mangfold og samarbeid i NRK
Hege Iren Frantzen blir redaktør for mangfold og samarbeid i NRK

Hege Iren Frantzen blir redaktør i NRK: – Lett å si ja

Tidligere NJ-leder blir redaktør for mediemangfold og samarbeid.

Publisert Sist oppdatert

Hege Iren Frantzen tar over jobben som redaktør for mediemangfold og samarbeid etter at Grethe Gynnild-Johnsen gir seg.

Frantzen og Gynnild-Johnsen har samarbeidet i stillingen siden Frantzen kom tilbake til NRK 1. juni. Redaktørstillingen er et prosjekt i NRK som i første omgang er forlenget ett år, forteller Frantzen til Journalisten.

Medier24 omtalte ansettelsen først.

Frantzen var leder for Norsk Journalistlag fra 2017 til landsmøtet vinteren 2021. Da hun ga seg, hadde hun vært tillitsvalgt på heltid siden 2006.

– Jeg kommer tilbake til et NRK hvor viljen til å bidra til mediemangfoldet er stort, det er veldig bra. Det handler om å sørge for at vi alle i NRK kjenner på viktigheten av mediemangfoldet, ikke bare fordi det er et oppdrag vi har fått fra Stortinget, men også fordi det er viktig i vår arbeidshverdag. Det blir det spennende å jobbe mer med, sier Frantzen til Journalisten.

– Det har vært gjort mye godt arbeid med å lytte til mediehus utenfor NRK og deres behov. Nå handler det om å følge opp arbeidet som er gjort.

– Er dette en jobb du hadde sett for deg at du skulle ha da du slutta i NJ?

– Da denne sjansen bød seg var det lett å si ja, fordi det ligger hjertet mitt nært å jobbe med mediemangfold og samarbeid. Jeg tror på viktigheten av mediemangfold i et samfunn.

Powered by Labrador CMS